Internetskydd

Om du vill konfigurera internetskydd (webb- och e-postskydd) klickar du på Internetskydd i fönstret Inställningar. Här finns även programmets detaljerade inställningar.

Om du vill pausa eller inaktivera enskilda skyddsmoduler klickar du på skjutreglageikonen MODULE_ENABLED.

warning

Om du stänger av skyddsmoduler kan datorns skyddsnivå minskas.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM

Klicka på kugghjulsikone GEAR intill en skyddsmodul för att komma åt de avancerade inställningarna för den modulen.

Modulen Föräldrakontroll skyddar föräldrakontroll dina barn genom att blockera olämpligt eller skadligt innehåll på internet.

Möjligheten att ansluta till Internet är en standardfunktion i datorer. Internet är tyvärr även huvudvägen för att överföra skadlig kod. På grund av detta är det viktigt att du tänker på dina inställningar för Webbåtkomstskydd.

Med Skydd mot nätfiske kan du blockera webbsidor som är kända för att distribuera sådant innehåll. Vi rekommenderar starkt att du låter Skydd mot nätfiske vara markerat.

Skydd av e-postklient kontrollerar e-postkommunikation som sker med POP3(S)- och IMAP(S)-protokollet. Med plugin-programmet för e-postklienter ger ESET Internet Security användaren kontroll över alla typer av kommunikation från e-postklienten.

Spamskydd filtrerar bort oönskade e-postmeddelanden.

För spamskydd klickar du på kugghjulsikonen GEAR och väljer bland följande alternativ:

Konfigurera – öppnar de avancerade inställningarna för e-postklientens spamskydd.

Användarens adresslista (om den är aktiverad) – öppnar en dialogruta där du kan lägga till, redigera eller ta bort adresser för att definiera antispamreglerna. Regler i den här listan tillämpas på den aktuella användaren.

Global adresslista (om den är aktiverad) – öppnar en dialogruta där du kan lägga till, redigera eller ta bort adresser för att definiera antispamreglerna. Reglerna i den här listan tillämpas på alla användare.