Föräldrakontroll

Modulen Föräldrakontroll gör det möjligt att konfigurera inställningar för föräldrakontroll, vilken ger föräldrar automatiska verktyg för att skydda sina barn och ställa in begränsningar för enheter och tjänster. Målet är att förhindra att barn och ungdomar får åtkomst till sidor med olämpligt eller skadligt innehåll.

Föräldrakontroll gör det möjligt att blockera webbsidor med potentiellt stötande innehåll. Det går även att blockera åtkomst till upp till 40 fördefinierade webbplatskategorier och över 140 underkategorier.

Aktivera Föräldrakontroll för ett visst användarkonto genom att följa stegen nedan:

1.Föräldrakontroll är inaktiverad som standard i ESET Internet Security. Det finns två sätt att aktivera föräldrakontroll:

Klicka på MODULE_INACTIVE i Inställningar > Internetskydd > Föräldrakontroll från programmets huvudfönster och ändra status för Föräldrakontroll till Aktiverad.

Tryck på F5 för att komma åt trädet Avancerade inställningar, gå till Webb och e-post > Föräldrakontroll och aktivera sedan skjutreglafet bredvid Aktivera föräldrakontroll.

2.Klicka på Inställningar > Internetskydd > Föräldrakontroll i programmets huvudfönster. Även om Aktiverad visas intill Föräldrakontroll, måste du konfigurera föräldrakontrollen för önskat konto genom att klicka på pilsymbolen och i nästa fönster sedan välja Skydda barnkonto eller Föräldrakonto. I nästa fönster anger du födelsedatum för att avgöra nivån för åtkomst och rekommenderad ålder enligt webbsidorna. Föräldrakontroll aktiveras nu för det angivna användarkontot. Klicka på Blockerat innehåll och inställningar... under ett kontonamn för att anpassa kategorier du vill tillåta eller blockera på fliken Kategorier. Tillåt eller blockera anpassade webbsidor som inte passar in i en kategori genom att klicka på fliken Undantag.

PAGE_SETTINGS_PARENTAL

Om du klickar på Inställningar > Internetskydd > Föräldrakontroll i huvudproduktfönstret för ESET Internet Security ser du att huvudfönstret innehåller:

Windows-användarkonton

Om du har skapat en roll till ett befintligt konto visas det här. Klicka på reglaget MODULE_INACTIVE så att en grön bock MODULE_ENABLED visas intill Föräldrakontroll för kontot. Klicka på Blockerat innehåll och inställningar under ett aktivt konto för att visa en lista med tillåtna kategorier webbsidor för kontot och blockerade och tillåtna webbsidor.

Fönstrets nedre del innehåller

Lägg till ett undantag för en webbplats – den specifika webbplatsen kan tillåtas eller blockeras enligt dina preferenser för varje föräldrakonto separat.

Visa loggar – visar en detaljerad logg för aktiviteten i Föräldrakontroll (blockerade sidor, kontot sidan blockerades för, kategori osv.). Det går även att filtrera den här loggen med villkor du väljer genom att klicka på MODULE_INACTIVE Filtrering.

Föräldrakontroll

När Föräldrakontroll inaktiverats visas fönstret Inaktivera föräldrakontroll. Här går det att ställa in tidsintervallet under vilket skyddet är inaktiverat. Alternativet ändras sedan till Pausat eller Permanent inaktiverat.

Det är viktigt att skydda inställningarna i ESET Internet Security med ett lösenord. Lösenordet går att ställa in i avsnittet Inställningar för åtkomst. Om inget lösenord ställts in visas följande varning: Skydda alla inställningar med ett lösenord, så att otillåtna ändringar förhindras. De inställda begränsningarna i Föräldrakontroll påverkar endast standardanvändarkonton. Eftersom en administratör kan åsidosätta begränsningarna har de ingen verkan.

note

För att Föräldrakontroll ska fungera korrekt måsteinnehållsfiltrering av programprotokoll, kontroll av HTTPS-protokoll och Brandvägg vara aktiverade. Alla dessa funktioner är aktiverade som standard.