Genomsökningslogg av datorn

När genomsökningen är klar öppnas loggen för genomsökning av datorn med all relevant information relaterad till en viss genomsökning. Genomsökningsloggen innehåller information som till exempel:

Version av detekteringsmotor

Startdatum och -tid

Lista över genomsökta enheter, mappar och filer

Namn på schemalagd genomsökning (endastschemalagd genomsökning )

Genomsökningsstatus

Antal genomsökta objekt

Antal hittade detekteringar

Tid vid slutförande

Total tid för genomsökning

note

En ny start av en schemalagd genomsökningsaktivitet för datorn hoppas över om samma schemalagda aktivitet som kördes tidigare fortfarande körs. Den överhoppade schemalagda genomsökningsaktiviteten skapar en genomsökningslogg för datorn med 0 genomsökta objekt och statusen Genomsökningen startade inte eftersom den föregående genomsökningen fortfarande kördes.

För att hitta tidigare genomsökningsloggar väljer du Verktyg > Loggfilerprogrammets huvudfönster. I listrutan väljer du Genomsökning av datorn och dubbelklickar på önskad post.

SCAN_LOG

note

Mer information om poster med "det går inte att öppna", ”fel vid öppning" och/eller "arkivet är skadat" finns i vår artikel i ESET:s kunskapsbas.

Klicka på skjutreglageikonen MODULE_INACTIVE Filtrering för att öppna fönstret Loggfiltrering där du kan förfina sökningen med egna villkor. Om du vill öppna kontextmenyn högerklickar du på en viss loggpost:

Åtgärd

Användning

Filtrera samma poster

Aktiverar loggfiltreringen. Loggen visar endast poster av samma typ som den valda.

Filtrera

Med det här alternativet öppnas fönstret Loggfiltrering, där du kan ange villkor för specifika loggposter. Genväg: Ctrl+Shift+F

Aktivera filter

Aktiverar filterinställningarna. Om du aktiverar filtret för första gången måste du ange inställningarna och fönstret Loggfiltrering öppnas.

Inaktivera filter

Stänger av filtret (samma som att klicka på reglaget nederst).

Kopiera

Kopierar den eller de valda posterna till Urklipp. Genväg: Ctrl+C

Kopiera alla

Kopierar alla poster i fönstret.

Exportera

Exporterar den eller de valda posterna till en XML-fil.

Exportera alla

Med det här alternativet exporteras alla poster i fönstret till en XML-fil.

Detekteringsbeskrivning

Öppnar ESET Threat Encyclopedia, som innehåller detaljerad information om farorna med och symptomen på den markerade infiltrationen.