Anslutna nätverk

Visar vilka nätverk nätverksadaptrar är anslutna till. Anslutna nätverk kan hittas på huvudmenyn under Inställningar > Nätverksskydd. När du har klickat på länken under nätverksnamnet ombeds du att välja en skyddstyp för det anslutna nätverket.

Det finns två nätverksskyddslägen som du kan välja mellan i fönstret för att konfigurera nätverksskydd:

Ja – för betrott nätverk (hem- eller kontorsnätverk). Datorn och de delade filer som lagras på datorn är synliga för andra nätverksanvändare och systemresurserna är tillgängliga för andra användare i nätverket. Vi rekommenderar att du använder den här inställningen när du kommer åt ett säkert lokalt nätverk.

Nej – för ej betrott nätverk (offentligt nätverk). Filer och mappar i systemet delas inte med eller är synliga för andra användare i nätverket och delning av systemresurser är inaktiverad. Vi rekommenderar att du använder den här inställningen vid åtkomst till trådlösa nätverk.

Klicka på kugghjulsikonen GEAR bredvid ett nätverk för att välja bland följande alternativ (för ej betrodda nätverk är endast alternativet Redigera nätverk tillgängligt):

Redigera nätverk – öppnar nätverksredigeraren.

Genomsök nätverk med Network Inspector – öppnar Network Inspector för att köra en nätverksgenomsökning.

Markera som ”Mitt nätverk” – lägger till taggen Mitt nätverk i nätverket. Taggen visas bredvid nätverket i hela ESET Internet Security för bättre identifiering och säkerhetsöversikt.

Avmarkera som ”Mitt nätverk” – tar bort taggen Mitt nätverk. Endast tillgängligt om nätverket redan är taggat.

Om du vill visa varje nätverksadapter och dess tilldelade brandväggsprofil och tillförlitliga plats, så klickar du på Nätverkskort. För mer utförlig information, se Nätverkskort.