Meddelanden | Network Inspector

Nedan följer flera meddelanden som kan visas när ESET Internet Security hittar en sårbarhet i routern. Varje meddelande innehåller en kort beskrivning och en lösning eller åtgärder som bör vidtas för att minimera routerns sårbarhetsrisk. Vi rekommederar dig att ta kontakt med din routers tillverkare eller din internetleverantör om du inte känner till hur man gör ändringar i routern.

MONITOR_ORANGE Potentiell sårbarhet hittad

Routern kan innehålla kända sårbarheter som kan göra den enkel att attackera och utnyttja. Uppdatera routerns firmware.

MONITOR_RED Sårbarhet hittad

Routern innehåller kända sårbarheter som gör den enkel att attackera och utnyttja. Uppdatera routerns firmware.

MONITOR_RED Hot upptäckt

Routern är infekterad av skadlig kod. Starta om routern och upprepa genomsökningen.

MONITOR_RED Svagt routerlösenord

Routerns lösenord är svagt och kan enkelt gissas av andra. Byt routerns lösenord.

MONITOR_ORANGE Skadlig omdirigering av nätverk

Internettrafiken verkar omdirigeras till skadliga webbplatser. Detta kan betyda att routern utsatts för en attack. Ändra routerns DNS-serverinställningar.

MONITOR_ORANGE Öppna nätverkstjänster

Routern kör nätverkstjänster som kan utnyttjas av andra. Detta kan vara på grund av dålig konfiguration eller att routern utsatts för en attack. Kontrollera routerns konfiguration.

MONITOR_RED Känsliga öppna nätverkstjänster

Routern kör känsliga nätverkstjänster som kan utnyttjas av andra. Detta kan vara på grund av dålig konfiguration eller att routern utsatts för en attack. Kontrollera routerns konfiguration.

MONITOR_ORANGE Firmware utdaterad

Routerns firmware är inaktuell och kan innehålla sårbarheter. Uppdatera routerns firmware.

MONITOR_RED Skadlig routerinställning

DNS-servern som routern använder är skadlig och kan skicka dig till farliga webbplatser. Detta kan betyda att routern utsatts för en attack. Ändra routerns DNS-serverinställningar.

icon_details_hover Nätverkstjänster

Routern kör vanliga nätverkstjänster. Dessa behövs av nätverket och är förmodligen säkra. Kontrollera routerns konfiguration.