Nätverksskydd

Konfiguration av nätverksskydd finns i fönstret Inställningar under Nätverksskydd.

Om du vill pausa eller inaktivera enskilda skyddsmoduler klickar du på skjutreglageikonen MODULE_ENABLED.

warning

Om du stänger av skyddsmoduler kan datorns skyddsnivå minskas.

PAGE_EPFW_MAIN_SETTINGS

Brandvägg – här kan du justera filtreringsläget för ESET-brandväggen. Om du vill göra mer utförliga inställningar klickar du på kugghjulet GEAR > Konfigurera bredvid Brandvägg eller trycker på F5 för att öppna Avancerade inställningar.

Konfigurera – öppnar fönstret Brandvägg i Avancerade inställningar där det går att definiera hur brandväggen hanterar nätverkskommunikation.

Pausa brandvägg (tillåt all trafik) – motsatsen till att blockera all nätverkstrafik. Om det här alternativet markeras stängs alla filtreringsalternativ för brandväggen av och alla inkommande och utgående anslutningar tillåts. Klicka på Aktivera brandvägg för att aktivera brandväggen igen när Filtrering av nätverkstrafik befinner sig i det här läget.

Blockera all trafik – all inkommande och utgående kommunikation blockeras av brandväggen. Använd detta alternativ endast om du misstänker att en kritisk säkerhetsrisk kräver att hela systemet kopplas bort från nätverket. När Filtrering av nätverkstrafik befinner sig i läget Blockera all trafik klickar du på Sluta blockera all trafik för att återställa brandväggen till normal drift.

Automatiskt läge – (när ett annat filtreringsläge är aktiverat) – klicka för att ändra filtreringsläget till automatiskt filtreringsläge (med användardefinierade regler).

Interaktivt läge – (när ett annat filtreringsläge är aktiverat) – klicka för att ändra filtreringsläget till interaktivt filtreringsläge.

Skydd mot nätverksangrepp (IDS) – analyserar innehållet i nätverkstrafik och skyddar mot nätverksangrepp. Trafik som anses skadlig blockeras. ESET Internet Security informerar dig när du ansluter till ett oskyddat nätverk eller ett nätverk med svagt skydd.

Botnätsskydd – upptäcker snabbt och tillförlitligt skadlig programvara i systemet.

Anslutna nätverk – visar vilka nätverk nätverksadaptrar är anslutna till. När du har klickat på länken under nätverksnamnet kan du konfigurera nätverket som betrott.

Tillfälligt svartlistade IP-adresser – visa en lista över IP-adresser som har identifierats som källor till attacker och lagts till i svartlistan för att blockera anslutning under en viss tidsperiod. Klicka på detta alternativ om du vill ha mer information och tryck sedan på F1.

Felsökningsguide – hjälper dig att lösa anslutningsproblem orsakade av ESET-brandväggen. För mer utförlig information, se Felsökningsguide.