Processer som körs

Processer som körs visar program eller processer som körs på datorn och håller ESET omedelbart och kontinuerligt informerad om nya infiltrationer. ESET Internet Security ger detaljerad information om processer som körs för att skydda användare med ESET LiveGrid®-teknik.

PAGE_CLOUD

Rykte – i de flesta fall tilldelar ESET Internet Security med hjälp av ESET LiveGrid®-teknik risknivåer till objekt (filer, processer, registernycklar, osv.) med hjälp av ett antal heuristiska regler så att egenskaperna för varje objekt granskas och risken för skadlig aktivitet utvärderas. Baserat på heuristiken kan objekt tilldelas en risknivå från 1 – Okej (grönt) till 9 – Riskfyllt (rött).

Process – avbildningsnamn för programmet eller processen som för närvarande körs på datorn. Det går även att använda Windows Aktivitetshanterare för att visa alla processer som körs i datorn. Det går att öppna Aktivitetshanteraren genom att högerklicka på ett tomt utrymme på aktivitetsfältet och sedan klicka Aktivitetshanteraren eller genom att trycka på Ctrl+Skift+Esc på tangentbordet.

note

Kända program markerade som Okej (gröna) är definitivt rena (vitlistade) och undantas från genomsökning.

PID – processidentifieringsnumret kan användas som en parameter i olika funktionsanrop, till exempel för att justera processens prioritet.

Antal användare – antalet användare som använder ett visst program. Denna information samlas in med ESET LiveGrid®-teknik.

Identifieringstid – tiden sedan programmet identifierades av ESET LiveGrid®-tekniken.

note

Ett program markerat som Okänd (orange) är inte nödvändigtvis skadlig programvara. Det är ofta ett nytt program. Om du inte är säker på filen kan du skicka in filen för analys till ESET:s forskningslabb. Om filen visar sig vara ett skadligt program läggs dess detektering till i en kommande uppdatering.

Programnamn – namnet på ett visst program eller viss process.

Klicka på ett program om du vill visa följande information om det:

Sökväg – platsen för programmet på din dator.

Storlek – filstorlek i antingen kB (kilobyte) eller MB (megabyte).

Beskrivning – filens egenskaper som de beskrivs av operativsystemet.

Företag – namnet på försäljaren eller programprocessen.

Version – information från programmets utgivare.

Produkt – programmets namn och/eller affärsnamn.

Skapad/ändrad – datum och tidpunkt för skapande (ändring).

note

Det går även att kontrollera ryktet hos filer som inte är program/processer som körs. Gör det genom att högerklicka på dem och välja Avancerade alternativ > Kontrollera filrykte.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK