HIPS regelbehandling

En lista med användardefinierade och automatiskt tillagda regler från HIPS-systemet. Ytterligare information om att skapa regler och HIPS-åtgärder finns i kapitlet HIPS-regelinställningar. Se även den allmänna principen för HIPS.

Kolumner

Regel – användardefinierat eller automatiskt valt regelnamn.

Aktiverad – inaktivera skjutreglaget om du vill behålla regeln i listan men inte använda den.

Åtgärd – regeln anger en åtgärd – Tillåt, Blockera eller Fråga – som utförs när villkoren uppfylls.

Källor – regeln används endast om händelsen utlöses av ett eller flera program.

Målobjekt – regeln används endast om åtgärden är relaterad till en viss fil, program eller registerpost.

Loggar allvarlighet – aktivera det här alternativet för att skriva information om regeln till HIPS-loggen.

Meddela – ett litet meddelandefönster öppnas i det nedre högra hörnet om en händelse utlöses.

Kontrollelement

Lägg till – skapar en ny regel.

Redigera – redigerar valda poster.

Ta bort – tar bort markerade poster.

Prioritet för HIPS-regler

Det finns inga alternativ för att justera prioritetsnivån för HIPS-regler med knapparna för uppifrån/nedifrån (som för brandväggsregler där regler körs uppifrån och ned).

Alla regler du skapar har samma prioritet

Ju mer specifik regeln är, desto högre prioritet (till exempel har en regel för ett visst program högre prioritet än en regel för alla program)

Internt innehåller HIPS regler med högre prioritet som inte är åtkomliga för dig (du kan till exempel inte åsidosätta regler definierade för självskydd)

En regel du skapar som kan frysa operativsystemet tillämpas inte (får lägst prioritet)