HIPS interaktivt fönster

Dialogrutan för HIPS-meddelanden gör det möjligt att skapa en regel baserad på nya åtgärder som HIPS identifierar och sedan definiera villkoren under vilka åtgärden tillåts eller avvisas.

Regler som skapas i meddelandefönstret anses vara likvärdiga med regler som skapas manuellt. En regel som skapas i ett meddelandefönster kan vara mindre specifik är regeln som utlöste dialogfönstret. Detta betyder att när en regel har skapats i dialogrutan, så kan samma åtgärd utlösa samma fönster. Läs mer i Prioritet för HIPS-regler.

Om en standardåtgärd för en regel ställs in till Fråga varje gång visas en dialogruta varje gång regeln utlöses. Du kan välja att Neka eller Tillåta åtgärden. Om du inte väljer en åtgärd inom angiven tid, väljs en ny åtgärd baserat på reglerna.

Kom ihåg tills programmet stängs orsakar att åtgärden (Tillåt/Neka) används tills regler eller filtreringslägen ändras, HIPS-modulen uppdateras eller systemet startas om. Efter någon av dessa tre åtgärder tas temporära regler bort.

Med alternativet Skapa regel och kom ihåg permanent skapas en ny HIPS-regel som kan ändras senare i avsnittet HIPS regelbehandling (administratörsbehörighet krävs).

Klicka på Information nedtill för att se vilket program som utlöser åtgärden, vad filen har för rykte eller vilken slags åtgärd du ombeds att tillåta eller neka.

Inställningar för mer detaljerade regelparametrar kan kommas åt genom att klicka på Avancerade alternativ. Alternativen nedan är tillgängliga om du väljer Skapa regel och kom ihåg permanent:

Skapa en regel endast för detta program – om du avmarkerar den här kryssrutan skapas regeln för alla källprogram.

Endast för åtgärd – välj regelns fil-/program-/registeråtgärd(er). Se beskrivningar för alla HIPS-åtgärder.

Endast för mål – välj regelns fil-/program-/registeråtgärd(er).

important

Ständiga HIPS-meddelanden?

Om du vill hindra meddelandena från att visas ändrar du filtreringsläget till Automatiskt läge i Avancerade inställningar (F5) > Detekteringsmotor > HIPS > Grundläggande.

DIALOG_HIPS