Undantag

Exkluderingar gör det möjligt att exkludera objekt från detekteringsmotorn. För att säkerställa att alla objekt genomsöks rekommenderar vi att du bara skapar exkluderingar när det är absolut nödvändigt. Situationer där du kan behöva exkludera ett objekt kan exempelvis vara genomsökning av stora databasposter som skulle göra datorn långsam under en genomsökning eller programvara som står i konflikt med genomsökningen.

Prestandaexkluderingar – exkludera filer och mappar från genomsökning. Prestandaundantag är användbara för att exkludera genomsökning på filnivå av spelprogram eller när detta orsakar onormalt systembeteende eller ökad prestanda.

Detekteringsexkluderingar gör det möjligt att exkludera objekt från detektering med hjälp av dess detekteringsnamn, sökväg eller hash. Detekteringsexkluderingar exkluderar inte filer och mappar från genomsökning som prestandaexkluderingar gör. Detekteringsexkluderingar exkluderar endast objekt när de detekteras av detekteringsmotorn och en lämplig regel finns i exkluderingslistan.

Ej att förväxla med andra typer av exkluderingar:

Processexkluderingar – alla filåtgärder som tillhör exkluderade programprocesser exkluderas från genomsökning (kan krävas för snabbare säkerhetskopiering och tjänsters tillgänglighet).

Exkluderade filändelser

HIPS-exkluderingar

Exkluderingsfilter för molnbaserat skydd