Konfigurera zoner

En zon är en samling av nätverksadresser som utgör en logisk grupp med IP-adresser, vilket är användbart när samma uppsättning adresser ska återanvändas i flera regler. Varje adress i en grupp tilldelas konsekvent liknande regler som definierats centralt för hela gruppen. Ett exempel på en sådan grupp är gruppen Tillförlitliga platser. Tillförlitliga platser består av en grupp nätverksadresser som inte på något sätt blockeras av brandväggen.

Så här lägger du till en tillförlitlig plats:

1.Öppna Avancerade inställningar (F5) > Nätverksskydd > Grundläggande > Zoner.

2.Klicka på Redigera bredvid Zoner.

3.Klicka på Lägg till, skriv ett Namn och en Beskrivning för zonen och skriv en fjärr-IP-adress i Fjärrdatoradress (IPv4/IPv6, intervall, mask).

4.Klicka på OK.

Mer information finns i Brandväggszoner.