Skapa en ny webbadresslista

I det här dialogfönstret kan du konfigurera en ny lista över URL-adresser/masker som ska blockeras, tillåtas eller uteslutas från kontroll.

Det går att konfigurera följande alternativ:

Typ av adresslista – det finns tre typer av listor:

Upptäckt skadlig kod ignoreras – ingen sökning efter skadlig kod på adresser på denna lista.

Blockerade – åtkomst till adresser som anges i den här listan blockeras.

Tillåtna – åtkomst till adresser som anges i den här listan tillåts. Adresser i den här listan är tillåtna även om de matchar listan över blockerade adresser.

Listnamn – ange listans namn. Det här fältet är inte tillgängligt när du redigerar en av de fördefinierade listorna.

Listbeskrivning – ge en kort beskrivning av listan (tillval). Inte tillgängligt när du redigerar en av de fördefinierade listorna.

Om du vill aktivera en lista väljer du Visa aktiva intill den. Om du vill få ett meddelande när en specifik lista används vid åtkomst till webbplatser väljer du Meddela vid tillämpning. Exempelvis får du ett meddelande när en webbplats blockeras eller tillåts på grund av att den finns i en lista över blockerade eller tillåtna adresser. Meddelandet innehåller namnet på den lista den aktuella webbplatsen finns i.

Allvarlighetsgrad för loggning – information om den specifika listan som används vid åtkomst till webbplatser kan skrivas till loggfilerna.

Kontrollelement

Lägg till – lägg till en ny URL-adress i listan (ange flera värden med en avgränsare).

Redigera – ändra befintliga adresser i listan. Endast tillgängligt för adresser som har skapats med Lägg till.

Ta bort – ta bort befintliga adresser i listan. Endast tillgängligt för adresser som har skapats med Lägg till.

Importera – importera en fil med URL-adresser (avgränsa värden med en radbrytning, exempelvis *.txt med UTF-8-kodning).