Lägga till eller redigera brandväggsregler

Redigering eller tillägg av brandväggsregler kan krävas när nätverksinställningarna ändras (till exempel om nätverksadressen eller portnumret för fjärrsidan har ändrats) för att säkerställa att ett program som påverkas av en regel fungerar korrekt.

note

Anvisningar med bilder

Följande artiklar i ESET:s kunskapsbas kanske endast finns på engelska:

Öppna eller stänga (tillåta eller neka) en viss port i ESET-brandväggen

Skapa en brandväggsregel från loggfilerna i ESET Internet Security

I fönstrets övre del finns tre flikar:

Allmänt – ange ett regelnamn, anslutningsriktning, åtgärd (Tillåt, Neka, Fråga), protokoll och profilen på vilken regeln tillämpas.

Lokal – visar information om anslutningens lokala sida, inklusive numret på den lokala porten eller portintervallet samt namnet på det program som kommunicerar. Gör att du kan lägga till en fördefinierad eller skapad zon med ett intervall med IP-adresser här genom att klicka på Lägg till.

Fjärr – den här fliken innehåller information om fjärrporten (portintervallet). Här kan du definiera en lista med fjärr-IP-adresser eller fjärrzoner för den angivna regeln. Gör att du kan lägga till en fördefinierad eller skapad zon med ett intervall med IP-adresser här genom att klicka på Lägg till.

När en ny regel skapas måste du ange ett namn på regeln i fältet Namn. Välj vilken riktning regeln ska gälla för i listrutan Riktning och vilken åtgärd som ska utföras när en kommunikation uppfyller kraven för regeln i listrutan Åtgärd.

Protokoll representerar regelns överföringsprotokoll. Välj vilket protokoll som ska användas för en viss regel i listrutan.

ICMP-typ/kod representerar ett ICMP-meddelande som identifieras med ett nummer (till exempel representeras ekosvar av 0).

Alla regler aktiveras som standard för Alla profiler. Det går även att välja en anpassad brandväggsprofil i listrutan Profiler.

Om du aktiverar Loggar allvarlighet, registreras regelns aktivitet i en logg. Meddela användare visar ett meddelande när regeln tillämpas.

DIALOG_EPFW_RULE_CREATE_GENERAL

example

Vi skapar en ny regel som ger Firefox-webbläsaren åtkomst till Internet/lokala nätverksplatser.

1.Aktivera utgående kommunikation med protokollen TCP och UDP på fliken Allmän.

2.Klicka på fliken Lokal.

3.Välj filsökvägen för webbläsaren du använder genom att klicka på ... (till exempel C:\Program Files\Firefox\Firefox.exe). Ange INTE programmets namn.

4.Aktivera port 80 och 443 på fliken Fjärr om du vill tillåta vanliga internetaktiviteter.

note

Fördefinierade regler kan modifieras på ett begränsat sätt.