Krypterad nätverkstrafik

Om systemet är konfigurerat att använda genomsökning av SSL-protokoll visas en dialogruta där du ombeds att välja en åtgärd i två situationer:

För det första, om en webbplats använder ett certifikat som inte kan verifieras eller är ogiltigt, och om ESET Internet Security är konfigurerat att fråga användaren i sådana fall (som standard ja för certifikat som inte kan verifieras, nej för ogiltiga certifikat), så visas en dialogruta där du får välja att Tillåta eller Blockera anslutningen. Om certifikatet inte är placerat i Trusted Root Certification Authorities store (TRCA) anses det vara ej betrott.

För det andra, om Filtreringsläge för SSL-protokoll är inställt till Interaktivt läge. I så fall visas en dialogruta för varje webbplats där du får välja om du vill Genomsöka eller Ignorera trafiken. Vissa program kontrollerar att deras SSL-trafik inte ändras eller inspekteras av någon, och i sådana fall måste ESET Internet Security Ignorera den trafiken för att programmet ska fortsätta fungera.

note

Illustrerade exempel

Följande artiklar i ESET:s kunskapsbas kanske endast finns på engelska:

Certifikatmeddelanden i ESET:s Windows-hemprodukter

”Krypterad nätverkstrafik: ej betrott certifikat” visas när webbplatser besöks

I båda fallen kan användaren välja att den valda åtgärden ska kommas ihåg. Sparade åtgärder lagras i Lista över kända certifikat.