Lista över kända certifikat

Listan över kända certifikat kan användas för att anpassa hur ESET Internet Security ska bete sig för specifika SSL-certifikat samt för att komma ihåg åtgärder som valts om Interaktivt läge valts i Filtreringsläge för SSL/TLS-protokoll. Listan kan visas och redigeras i Avancerade inställningar (F5) > Webb och e-post > SSL/TLS > Lista över kända certifikat.

Fönstret Lista över kända certifikat innehåller:

Kolumner

Namn – certifikatets namn.

Certifikatutgivare – namnet på den som skapat certifikatet.

Certifikatämne – ämnesfältet identifierar den enhet som är associerad med den offentliga nyckel som lagras i fältet för ämnets offentliga nyckel.

Åtkomst – välj Tillåt eller Blockera som Åtkomståtgärd för att tillåta/blockera kommunikation som säkrats av certifikatet oavsett dess tillförlitlighet. Välj Auto för att tillåta betrodda certifikat och fråga om obetrodda. Välj Fråga för att alltid fråga användaren om vad som ska göras.

Genomsök – välj Genomsök eller Ignorera som Genomsökningsåtgärd för att genomsöka eller ignorera kommunikation som säkrats av certifikatet. Välj Auto för att genomsöka i automatiskt läge och fråga i interaktivt läge. Välj Fråga för att alltid fråga användaren om vad som ska göras.

Kontrollelement

Lägg till – lägg till ett nytt certifikat och justera dess inställningar oavsett alternativ för åtkomst och genomsökning.

Redigera – välj det certifikat du vill konfigurera och klicka på Redigera.

Ta bort – välj det certifikat du vill ta bort och klicka på Ta bort.

OK/Avbryt – klicka på OK om du vill spara ändringarna eller på Avbryt om du vill avsluta utan att spara.