Lista med brandväggsregler

Listan med brandväggsregler finns i Avancerade inställningar (F5) > Nätverksskydd > Brandvägg > Avancerad genom att klicka på Redigera bredvid Regler.

Kolumner

Namn – regelns namn.

Aktiverad – visar om regler är aktiverade eller inaktiverade. Motsvarande kryssruta måste markeras för att en regel ska aktiveras.

Protokoll – Internet protokollet regeln gäller för.

Profil – visar vilken brandväggsprofil regeln gäller för.

Åtgärd – visar kommunikationsstatusen (blockera/tillåt/fråga).

Riktning – kommunikationsriktning (inkommande/utgående/båda).

Lokal – den lokala datorns IPv4- eller IPv6-fjärradress, område, undernät och port.

Fjärr – fjärrenhetens IPv4- eller IPv6-fjärradress, område, undernät och port.

Program – det program för vilket regeln gäller.

DIALOG_EPFW_APP_TREE_RULES_PAGE

Kontrollelement

Lägg tillskapar en ny regel.

Redigera – redigera en befintlig regel.

Ta bort – ta bort en befintlig regel.

Kopiera – skapa en kopia av en vald regel.

Visa inbyggda (fördefinierade) regler – regler fördefinierade av ESET Internet Security som tillåter eller nekar specifik kommunikation. Du kan inaktivera dessa regler, men det går inte att ta bort en fördefinierad regel.

UP_DOWN Överst/Upp/Ned/Underst – gör så att du kan justera prioritetsnivån för regler (regler körs uppifrån och ned).

note

Klicka på sökikonen ICON_SCAN överst till höger om du vill söka efter regeln (eller reglerna) efter namn, protokoll eller port.