Lägga till en webbadressmask

Se anvisningarna i denna dialogruta innan du anger önskad adress/domänmask.

MedESET Internet Security kan användarna blockera angivna webbplatser och hindra att webbläsaren visar innehållet i dessa. Det går även att ange adresser som ska undantas från kontrollen. Om fjärrserverns fullständiga namn är okänt, eller om användaren vill ange en hel grupp med fjärrservrar, går det att ange en sådan grupp med hjälp av masker. Maskerna innehåller symbolerna ? och *.

Symbolen ? motsvarar ett tecken.

Symbolen * motsvarar en textsträng.

Exempelvis anger *.c?m alla adresser där den sista delen börjar med bokstaven c, avslutas med bokstaven m och innehåller ett okänt tecken mellan dessa bokstäver (.com, .cam osv.)

En sekvens som inleds med *. behandlas speciellt om det används i början av domännamnet. För det första matchar jokertecknet (*) inte snedstreck (/) i det här fallet. Detta för att undvika att masken kringgås, exempelvis matchar *.domain.com inte http://anydomain.com/anypath#.domain.com (ett sådant suffix kan läggas till i alla URL-adresser utan att hämtningen påverkas). Och för det andra matchar *. även en tom sträng i det här specialfallet. Detta för att möjliggöra matchning av hela domänen inklusive eventuella underdomäner med en enda mask. Exempelvis matchar masken *.domain.com även http://domain.com. Att använda *domain.com vore fel, eftersom det även skulle matcha http://anotherdomain.com.