Lägga till eller redigera detekteringsexkluderingar

Undanta detektering

Ett giltigt detekteringsnamn från ESET behöver anges. Se loggfilerna för ett giltigt detekteringsnamn och välj sedan Detekteringar i listrutan Loggfiler. Detta är användbart när ett falskt positivt prov detekteras i ESET Internet Security. Exkluderingar av riktiga infiltrationer är mycket farliga, så överväg att endast exkludera berörda filer/kataloger genom att klicka på ... i fältet Sökväg och/eller endast under en begränsad tid. Exkluderingar gäller även för potentiellt oönskade program, potentiellt farliga program och misstänkta program.

Se även Format för sökvägsexkludering.

DIALOG_EXCLUDE_THREAT

Se exemplet på detekteringsexkluderingar nedan.

Exkludera hash

Exkluderar en fil baserat på ett visst hash SHA-1 oavsett filens typ, plats, namn eller ändelse.

DIALOG_EXCLUDE_HASH

example

Exkluderingar efter detekteringsnamn

Om du vill exkludera en viss detektering anger du det giltiga detekteringsnamnet:

Win32/Adware.Optmedia

Du kan även använda följande format när du exkluderar en detektering från ESET Internet Security-varningsfönstret:

@NAME=Win32/Adware.Optmedia@TYPE=ApplicUnwnt
@NAME=Win32/TrojanDownloader.Delf.QQI@TYPE=Trojan
@NAME=Win32/Bagle.D@TYPE=worm

Kontrollelement

Lägg till – undantar objekt från genomsökning.

Redigera – redigerar valda poster.

Ta bort – tar bort markerade poster (CTRL + klicka för att välja flera poster).