Webbkameraskydd

Webbkameraskydd informerar dig om processer och program som har åtkomst till datorns webbkamera. Du får ett meddelande om ett program försöker få åtkomst till kameran och du kan välja att tillåta eller blockera åtkomsten. Varningsfönstrets färg beror på programmets rykte.

Inställningsalternativ för webbkameraskydd kan ändras i huvudprogrammets fönster > Inställningar > Avancerade inställningar (F5) > Enhetskontroll > Webbkameraskydd.

Om du vill aktivera webbkameraskyddsfunktionen i ESET Internet Security aktiverar du skjutreglaget bredvid Aktivera webbkameraskydd.

När webbkameraskyddet är aktiverat blir regler aktiva, så att du kan öppna fönstret Regelredigerare.

Om du vill inaktivera aviseringar för program med en regel som har ändrats men fortfarande har en giltig digital signatur (till exempel en programuppdatering) aktiverar du skjutreglaget bredvid Inaktivera webbkameraåtkomstvarningar för ändrade program.