Webbåtkomstskydd

Möjligheten att ansluta till Internet har blivit en standardfunktion hos dagens datorer. Det är tyvärr även huvudvägen för att överföra skadlig kod. Webbåtkomstskyddet skannar HTTP-kommunikation (Hypertext Transfer Protocol) och HTTPS-kommunikation (krypterad kommunikation) mellan webbläsare och fjärrservrar.

Åtkomst till kända webbplatser med skadligt innehåll blockeras innan innehållet hämtas. Alla andra webbsidor skannas av genomsökningsmotorn ThreatSense när de läses in och blockeras om skadligt innehåll detekteras. Med webbåtkomstskydd kan du blockera eller tillåta åtkomst till URL-adresser och utesluta adresser från genomsökning.

Vi rekommenderar starkt att aktivera Webbåtkomstskydd. Detta alternativ finns i programmets huvudfönster under Inställningar > Internetskydd > Webbåtkomstskydd.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM

Webbåtkomstskyddet visar följande meddelande i webbläsaren när webbplatsen blockeras:

WEB_BLOCKED

note

Anvisningar med bilder

Följande artiklar i ESET:s kunskapsbas kanske endast finns på engelska:

Exkludera en säker webbplats från att blockeras av webbåtkomstskyddet

Blockera en webbplats med hjälp av ESET Internet Security

Följande alternativ är tillgängliga i Avancerade inställningar (F5) > Webb och e-post > Webbåtkomstskydd:

Grundläggande – för att aktivera eller inaktivera funktionen i Avancerade inställningar.

Webbprotokoll – gör det möjligt att konfigurera övervakning för de standardprotokoll som används av de flesta webbläsare.

URL-adressbehandling – gör det möjligt att ange URL-adresser att blockera, tillåta eller undanta från kontroll.

ThreatSense-parametrar – de avancerade inställningarna för virusskannern gör det möjligt att konfigurera inställningar som genomsökningsmål (e-post, arkiv osv.), detektionsmetoder för Webbåtkomstskydd osv.

CONFIG_WEB_ACCESS