Inställning av uppdateringar

Inställningsalternativen för uppdatering är tillgängliga i trädet Avancerade inställningar (F5) under Uppdatera > Grundläggande. Detta avsnittet anger information om uppdateringskällan, t.ex. uppdateringsservrar och deras autentiseringsuppgifter.

icon_section Grundläggande

Den uppdateringsprofil som för närvarande används (om inte en specifik sådan har ställts in under Avancerade inställningar > Brandvägg > Kända nätverk) visas i listrutan Välj standardprofil för uppdateringar.

Se avsnittet Uppdateringsprofiler om du vill skapa en ny profil.

Automatisk profilväxling – används för att ändra profilen för ett visst nätverk.

Om det uppstår problem vid hämtning av uppdateringar för detekteringsmotorn eller moduler klickar du på Rensa för att ta bort temporära uppdateringsfiler/cache.

Modulåterställning

Misstänker du att en ny uppdatering av detekteringsmotorn och/eller programmodulerna är instabila eller skadade, går det att återställa till den föregående versionen och inaktivera uppdateringar under en viss tidsperiod.

CONFIG_UPDATE_SOURCE

Det är mycket viktigt att du fyller i alla uppdateringsparametrar korrekt för att uppdateringarna ska hämtas korrekt. Om du använder en brandvägg, kontrollera att ESET-programmet kan kommunicera med Internet (t.ex. HTTP-kommunikation).

icon_section Profiler

Uppdateringsprofiler skapas för olika uppdateringskonfigurationer och -aktiviteter. Att skapa uppdateringsprofiler är särskilt användbart för mobila användare som behöver skapa en alternativ profil för anslutningsegenskaper till internet som regelbundet ändras.

Rullgardinsmenyn Välj profil att redigera visar den aktuella profilen och är inställd på Min profil som standard. Skapa en ny profil genom att klicka på Redigera intill Lista över profiler, ange ett eget Profilnamn och klicka sedan på Lägg till.

icon_section Uppdateringar

Som standard är Uppdateringstypen inställd på Vanlig uppdatering för att säkerställa att uppdateringsfiler hämtas automatiskt från ESET-servern med minst nätverkstrafik. Testlägesuppdateringar (alternativet Testläge) är uppdateringar som har genomgått grundlig intern testning och snart är allmänt tillgängliga. Du kan dra fördel av att ha tillgång till de senaste identifieringsmetoderna och korrigeringarna genom att aktivera testläge. Testläget är inte alltid stabilt och FÅR INTE användas på produktionsservrar och arbetsstationer där maximal åtkomst och stabilitet krävs.

Fråga innan uppdatering hämtas – en avisering visas där du kan välja att bekräfta eller neka hämtningar av uppdateringsfiler.

Fråga om en uppdateringsfil är större än (kB) – en bekräftelseruta visas om uppdateringsfilen är större än det angivna värdet. Om uppdateringsfilens storlek är inställd på 0 kB visas alltid en bekräftelseruta.

Uppdatera moduler

Aktivera mer frekventa uppdateringar av detekteringssignaturer – detekteringssignaturer uppdateras oftare. Om alternativet inaktiveras kan detekteringshastigheten försämras.

Produktuppdateringar

Uppdateringar av programfunktioner – installera automatiskt nya versioner av ESET Internet Security.

icon_section Anslutningsalternativ

Om du vill använda en proxyserver för hämtning av uppdateringar tittar du i avsnittet Anslutningsalternativ.