Anslutningsalternativ

Öppna proxyserverns inställningsalternativ för en given uppdateringsprofil genom att klicka på Uppdatera i trädet Avancerade inställningar (F5) och klicka sedan på Profiler > Uppdateringar > Anslutningsalternativ. Klicka på listrutan Proxyläge och välj ett följande tre alternativ:

Använd inte proxyserver

Anslutning via en proxyserver

Använd globala inställningar för proxyserver

Välj Använd globala inställningar för proxyserver om du vill använda proxyserverns konfigurationsalternativ som redan angivits på grenen Avancerade inställningar > Verktyg > Proxyserver.

Välj Använd inte proxyserver för att ange att ingen proxyserver ska användas för att uppdatera ESET Internet Security.

Alternativet Anslutning via en proxyserver ska väljas om:

En annan proxyserver än den som angetts i Avancerade inställningar > Verktyg > Proxyserver används för att uppdatera ESET Internet Security. I den här konfigurationen ska information för den nya proxyn anges under proxyserverns adress, port för kommunikation (3128 som standard) samt användarnamn och lösenord för proxyservern om så krävs.

Proxyserverns inställningar inte ställts in globalt, utan ESET Internet Security ansluter till en proxyserver för uppdateringar.

Datorn är ansluten till Internet via en proxyserver. Inställningarna tas från Internet Explorer under programinstallationen, men om de ändras senare (till exempel om du ändrar din leverantör), kontrollera att proxyinställningarna är korrekta i det här fönstret. Annars kan inte programmet ansluta till uppdateringsservern.

Standardalternativet för proxyservern är Använd globala inställningar för proxyserver.

Använd direktanslutning om proxy inte är tillgänglig – proxyn åsidosätts under uppdatering om den inte kan nås.

note

Fälten Användarnamn och Lösenord i det här avsnittet är specifika för proxyservern. Fyll endast i de här fälten om användarnamn och lösenord krävs för åtkomst till proxyservern. Dessa fält fylls endast i om du vet att du behöver ett lösenord för åtkomst till internet genom en proxyserver.