Ångra uppdatering

Misstänker du att en ny uppdatering av detekteringsmotorn eller programmodulerna är instabila eller skadade, går det att återställa till den föregående versionen och tillfälligt inaktivera uppdateringar. Det går även att aktivera tidigare inaktiverade uppdateringar och du sköt upp dem på obestämd tid.

ESET Internet Security registrerar avbildninger av detekteringsmotorn och programmodulerna för användning med återställningsfunktionen. Om du vill skapa virusdatabasavbildninger behåller du Skapa avbildninger av moduler aktiverat. När Skapa avbildninger av moduler är aktiverat skapas den första avbildningen under den första uppdateringen. Nästa skapas efter 48 timmar. Fältet Antal lokalt lagrade avbildninger definierar antalet lagrade avbildninger av detektionsmotorn.

note

När den maximala mängden avbildninger nås (till exempel tre) ersätts den äldsta avbildningen med en ny avbildning var 48:e timme. ESET Internet Security återställer uppdateringar av detekteringsmotor- och programmodulversioner till den äldsta avbildningen.

Klickar du på Återställ (Avancerade inställningar (F5) > Uppdatera > Grundläggande), måste du välja ett tidsintervall i rullgardinsmenyn Tidsperiod som representerar en tidsperiod under vilken uppdateringen av detekteringsmotorn och moduluppdateringarna pausas.

DIALOG_UPDATE_ROLLBACK

Markera Tills återkallad för att skjuta upp regelbundna uppdateringar på obestämd tid till du återställer uppdateringsfunktionen manuellt. ESET rekommenderar inte detta alternativ eftersom det är en potentiell säkerhetsrisk.

Om en återställning utförs ändras knappen Återställ till Tillåt uppdateringar. Uppdateringar tillåts inte under tidsintervallet som väljs på rullgardinsmenyn Pausa uppdateringar. Detekteringsmotorns version nedgraderas till den äldsta tillgängliga versionen och lagras som en avbildning i den lokala datorns filsystem.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK

example

Anta att 22700 är detekteringsmotorns senaste version, och 22698 och 22696 är lagrade som avbildningar av detekteringsmotorn. Observera att 22697 inte är tillgänglig. I det här exemplet var datorn avstängd under 22697-uppdateringen och en nyare uppdatering gjordes tillgänglig innan 22697 hämtades. Om fältet Antal lokalt lagrade avbildningar är två och du klickar på Återställ, så återställs detekteringsmotorn (inklusive programmoduler) till versionsnummer 22696. Detta kan ta en stund. Kontrollera om detekteringsmotorns version har nedgraderats på skärmen Uppdatering.