Spamskydd

Oönskad e-post, även kallat spam, är ett av de största problemen inom elektronisk kommunikation. Spam utgör upp till 30 procent av all e-postkommunikation. Spamskydd skyddar mot detta problem. Spamskyddsmodulen kombinerar flera e-postsäkerhetsprinciper vilket ger en överlägsen filtrering och håller din inkorg ren. Om du vill konfigurera spamskyddet öppnar du Avancerade inställningar (F5) > Webb och e-post > Skydd av e-postklient > Spamskydd.

CONFIG_SMON

För spamdetektering är en viktig princip att känna igen oönskade e-postmeddelanden baserat på fördefinierade betrodda adresser (tillåtna) och spamadresser (blockerade).

Den huvudsakliga metoden som används för detektering av spam är genomsökning av egenskaper i e-postmeddelanden. Mottagna meddelanden genomsöks med avseende på grundläggande spamskyddskriterier (meddelandedefinitioner, statistisk heuristik, identifieringsalgoritmer och andra unika metoder) och det resulterande indexvärdet anger om ett meddelande är spam.

Aktivera spamskydd för e-postklient – aktivera detta för att starta spamskyddet vid systemstart.

Tillåt avancerad antispam-genomsökning – ytterligare antispamdata hämtas regelbundet, vilket ökar spamskyddet och ger bättre resultat.

Med spamskyddet i ESET Internet Security kan du ställa in olika parametrar för meddelanden.

Behandling av meddelande

Lägg till text till ämne i e-postmeddelande – gör det möjligt att lägga till en anpassad textsträng till ämnesraden i meddelanden som har klassificerats som spam. Standard är [SPAM].

Flytta meddelanden till spammappen – när det här alternativet valts flyttas spammeddelanden till standardmappen för spam och dessutom flyttas meddelanden som omklassificerats till inte spam till inkorgen. När du högerklickar på ett e-postmeddelande och väljer ESET Internet Security i kontextmenyn kan du välja bland tillämpliga alternativ.

Använd mappen – ange den anpassade mapp dit du vill flytta infekterade e-postmeddelanden när de upptäckts.

Markera spammeddelanden som lästa – aktivera detta om du vill markera spammeddelanden som lästa automatiskt. Det gör det lättare att fokusera på "rena" meddelanden.

Markera omklassificerade meddelanden som olästa – meddelanden som först klassificerades som spam men som senare markerats som ”rena” visas som olästa.

Spampoängloggning – ESET Internet Security Antispam-motorn tilldelar en spampoäng till varje genomsökt meddelande. Meddelandet registreras i antispamloggen (Programmets huvudfönster > Verktyg > Loggfiler > Spamskydd).

Ingen – poängen från antispamgenomsökningen loggas inte.

Omklassificerat och märkt som spam – markera detta om du vill registrera spampoäng för meddelanden markerade som SPAM.

Alla – alla meddelanden registreras i loggen med en spampoäng.

note

När du klickar på ett meddelande i mappen för spam kan du välja Klassificera om markerade meddelanden som inte spam om du vill flytta meddelandet till inkorgen. När du klickar på ett meddelande du anser vara spam i inkorgen kan du välja Klassificera om meddelanden som spam om du vill flytta meddelandet till mappen för spam. Du kan välja flera meddelanden och agera på dem alla samtidigt.

note

ESET Internet Security stöder spamskydd för Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows och Windows Live Mail.