Flyttbara medier

ESET Internet Security ger automatisk genomsökning av flyttbara medier (CD/DVD/USB/...) när dessa sätts in i en dator. Detta kan vara användbart om administratören vill förhindra användning av flyttbara medier med oönskat innehåll.

När ett flyttbart medium sätts in, och Visa genomsökningsalternativ har ställts in i ESET Internet Security, visas följande dialogruta:

AMON

Alternativ för den här dialogrutan:

Genomsök nu – med det här alternativet utlöses en genomsökning av flyttbara medier.

Skanna inte – flyttbara medier skannas inte.

Inställningar – öppnar avsnittet Avancerade inställningar.

Använd alltid valt alternativ – när det här alternativet väljs utförs samma åtgärd när ett flyttbart medium sätts in en igen.

ESET Internet Security Har dessutom funktionen Enhetskontroll som gör det möjligt att definiera regler för användning av externa enheter på en viss dator. Ytterligare information om Enhetskontroll finns i avsnittet Enhetskontroll.

För att komma åt inställningarna för genomsökning av flyttbara medier öppnar du Avancerade inställningar (F5) > Detekteringsmotor > Genomsökningar efter skadlig kod > Flyttbara medier.

Åtgärd att vidta efter isättning av flyttbara medier – välj standardåtgärd att vidta när en flyttbar medieenhet sätts in i datorn (CD/DVD/USB). Välj önskad åtgärd när ett flyttbart medium sätts in i datorn:

Genomsök inte – ingen åtgärd vidtas och fönstret Ny enhet identifierad öppnas inte.

Automatisk genomsökning av enhet – en genomsökning av den isatta flyttbara medieenheten utförs.

Visa genomsökningsalternativ – öppnar avsnittet Inställning av flyttbara medier.