Enhetskontroll

ESET Internet Security ger kontroll över automatiska enheter (CD/DVD/USB/...). Denna modul gör det möjligt att blockera eller justera utökade filter/behörigheter och välja hur användaren får åtkomst till och arbetar med en viss enhet. Detta kan vara användbart om administratören vill förhindra användning av enheter med oönskat innehåll.

Externa enheter som stöds:

Disklagring (hårddisk, USB flyttbar disk)

CD/DVD

USB Skrivare

FireWire-lagring

Bluetooth Enhet

Smartkortläsare

Bildenhet

Modem

LPT/COM port

Flyttbar enhet

Alla enhetstyper

Inställningarna för enhetskontroll går att ändra i Avancerade inställningar (F5) > Enhetskontroll.

Aktivera skjutreglaget intill Aktivera föräldrakontroll för att aktivera funktionen Enhetskontroll i ESET Internet Security. Du måste starta om datorn för att denna ändring ska träda i kraft. När enhetskontrollen har aktiverats kan du definiera reglerna i fönstret Regelredigerare.

note

Du kan skapa olika grupper med enheter för vilka olika regler tillämpas. Du kan även skapa en enda grupp med enheter för vilka regeln med åtgärden Tillåt eller Skriv block tillämpas. På så vis säkerställs att okända enheter blockeras av enhetsstyrningen när de ansluts till datorn.

Om en enhet som blockeras av en befintlig regel ansluts öppnas ett meddelandefönster och åtkomst till enheten tillåts inte.