Lägg till eller redigera processexkluderingar

I det här dialogfönstret kan du lägga till processer som ska exkluderas från detekteringsmotorn. Processexkluderingar bidrar till att minimera risken för potentiella konflikter och förbättra prestanda för exkluderade program, vilket i sin tur har en positiv effekt på operativsystemets prestanda och stabilitet överlag. En exkludering av en process/ett program är en exkludering av dess körbara fil (.exe).

example

Välj filsökvägen för ett undantaget program genom att klicka på ... (till exempel C:\Program Files\Firefox\Firefox.exe). Ange INTE programmets namn.
Så snart .exe-filen har lagts till i undantaget övervakas inte den här processens aktivitet av ESET Internet Security och ingen genomsökning görs av några filåtgärder som utförs av den här processen.

important

Om du inte använder bläddringsfunktionen när du väljer den körbara filen behöver du ange hela sökvägen till den manuellt. Annars fungerar inte undantaget korrekt och HIPS kan rapportera fel.

Du kan även redigera befintliga processer eller ta bort dem från undantagen.