Behandlar undantag

Med funktionen för processundantag kan du undanta programprocesser från skyddet av filsystemet i realtid. För att förbättra säkerhetskopieringens hastighet, processintegritet och tjänstens tillgänglighet används viss teknik som är känd för att stå i konflikt med skyddet mot skadlig kod på filnivå under säkerhetskopiering. Det enda effektiva sättet att undvika båda situationerna är att inaktivera programmet som skyddar mot skadlig kod. Genom att undanta vissa processer (till exempel dem i säkerhetskopieringslösningen) ignoreras alla filåtgärder som tillhör sådana undantagna processer och anses vara säkra, så att säkerhetskopieringsprocessen störs så lite som möjligt. Vi rekommenderar att du skapar undantag med försiktighet – ett säkerhetskopieringsverktyg som har undantagits kan komma åt infekterade filer utan att någon varning ges och därför tillåts utökade behörigheter endast i modulen för realtidsskydd.

note

Blanda inte samman detta med exkluderade filändelser, HIPS-exkluderingar, detekteringsexkluderingar eller prestandaexkluderingar.

Processexkluderingar bidrar till att minimera risken för potentiella konflikter och förbättra prestanda för exkluderade program, vilket i sin tur har en positiv effekt på operativsystemets prestanda och stabilitet överlag. En exkludering av en process/ett program är en exkludering av dess körbara fil (.exe).

Du kan lägga till körbara filer i listan över exkluderade processer via Avancerade inställningar (F5) > Detekteringsmotor > Skydd av filsystemet i realtid > Processundantag.

Den här funktionen är utformad för att undanta säkerhetskopieringsverktyg. Att undanta säkerhetskopieringsverktygets process från genomsökning inte bara säkerställer systemstabiliteten, utan påverkar inte heller säkerhetskopieringens prestanda eftersom säkerhetskopieringen inte saktas ned när den körs.

example

Klicka på Redigera för att öppna hanteringsfönstret Processundantag, där du kan lägga till exkluderingar och bläddra efter körbara filer (till exempel Backup-tool.exe) som ska undantas från genomsökning.
Så snart .exe-filen har lagts till i undantaget övervakas inte den här processens aktivitet av ESET Internet Security och ingen genomsökning görs av några filåtgärder som utförs av den här processen.

important

Om du inte använder bläddringsfunktionen när du väljer den körbara filen behöver du ange hela sökvägen till den manuellt. Annars fungerar inte undantaget korrekt och HIPS kan rapportera fel.

Du kan även redigera befintliga processer eller ta bort dem från undantagen.

note

Webbåtkomstskyddet beaktar inte det här undantaget, så hämtade filer genomsöks även om du undantar den körbara filen för din webbläsare. På så vis kan infiltrationer fortfarande upptäckas. Det här scenariot är endast ett exempel och vi rekommenderar inte att du skapar undantag för webbläsare.