Loggningskonfiguration

ESET Internet Security Loggningskonfiguration är tillgänglig i programmets huvudfönster. Klicka på Inställningar > Avancerade inställningar > Verktyg > Loggfiler. Avsnittet Loggar används för att definiera hur loggarna ska hanteras. Programmet tar automatiskt bort gamla loggar för att spara hårddiskutrymme. Det går att välja följande alternativ för loggfiler:

Minimalt omfång för loggning – anger den lägsta omfångsnivån för händelser som ska loggas:

Diagnostik – loggar information som behövs för att fininställa programmet och alla poster ovan.

Informativ – loggar alla informationsmeddelanden, inklusive framgångsrika uppdateringar och alla poster ovan.

Varningar – registrerar kritiska fel och varningsmeddelanden.

Fel – fel som ”Fel när filen hämtades” och kritiska fel registreras.

Kritiska – loggar endast kritiska fel (fel vid start av antivirusskyddet, brandväggen, osv.).

note

Alla blockerade anslutningar kommer att registreras när du väljer omfångsnivån Diagnostik.

Loggposter äldre än angivet antal dagar i Ta automatiskt bort poster äldre än (dagar) tas bort automatiskt.

Optimera loggfiler automatiskt – markera för att automatiskt defragmentera loggfilerna om procenttalet är högre än angivet i Om antalet oanvända poster överskrider (%).

Klicka på Optimera för att starta defragmentering av loggfiler. Alla tomma loggposter tas bort under denna process, vilket förbättrar prestanda och hastighet när loggarna bearbetas. Denna förbättring märks särskilt om loggarna innehåller ett stort antal poster.

Välj Aktivera textprotokoll för att aktivera lagring av loggar i ett annat filformat separat från Loggfiler:

Målkatalog – målkatalogen där loggfiler lagras (gäller endast text/CSV). Varje loggavsnitt har en egen fil med ett fördefinierat filnamn (exempelvis virlog.txt för avsnittet Detekteringar i Loggfiler, om du använder vanligt textfilsformat för att lagra loggar).

Typ – om du väljer Text-filformatet lagras loggarna i en textfil; data avgränsas med tabbar. Detsamma gäller för det kommaavgränsade CSV-filformatet. Om du väljer Händelse lagras loggarna i händelseloggen i Windows (som kan visas med hjälp av Loggboken på Kontrollpanelen) i motsats till filen.

Ta bort loggar – tar bor alla lagrade loggar som för närvarande valts i listrutan Typ. Ett meddelande om att loggarna tagits bort visas.

note

För att problem ska kunna lösas snabbare ombeds du ibland av ESET att tillhandahålla loggar från din dator. Med ESET Log Collector är det enkelt att samla in den information som behövs. För mer information om ESET Log Collector, se artikeln i ESET-kunskapsbasen.