Genomsökning vid inaktivitet

Du kan aktivera genomsökning vid inaktivitet i Avancerade inställningar under Detekteringsmotor > Genomsökningar efter skadlig kod > Genomsökning vid inaktivitet.

Genomsökning vid inaktivitet

Aktivera skjutreglaget bredvid Aktivera genomsökning vid inaktivitet för att aktivera funktionen. När datorn är i inaktivt läge utförs en genomsökning av datorn på alla lokala enheter.

Som standard körs inte genomsökningen när en (bärbar) dator går på batteri. Du kan åsidosätta denna inställning genom att aktivera skjutreglaget intill Kör även om datorn är batteridriven i Avancerade inställningar.

Välj Aktivera loggning i Avancerade inställningar för att registrera resultatet av genomsökning av datorn i avsnittet Loggfiler (klicka på Verktyg > Loggfiler i programmets huvudfönster och välj Genomsökning av datorn i listrutan Logg.

Detektering av inaktivt tillstånd

I Utlösare för detektering av inaktivt tillstånd finns en fullständig lista över de villkor som måste uppfyllas för att genomsökning vid inaktivt tillstånd ska utlösas.

Klicka på Parameterinställningar för ThreatSense-motorn om du vill ändra genomsökningsparametrarna (t.ex. detekteringsmetoder) för genomsökning vid inaktivitet.