Konfigurera och använda regler

Regler består av en uppsättning villkor som används för kontroll av nätverksanslutningar, samt de åtgärder som är tilldelade dessa villkor. Genom att använda reglerna för brandväggen kan du definiera åtgärden som vidtas när olika typer av nätverksanslutningar är upprättade. Öppna filtreringsinställningarna för regler genom att gå till Avancerade inställningar (F5) > Brandvägg > Avancerad. Vissa av de fördefinierade reglerna är bundna till kryssrutorna från tillåtna tjänster (IDS och avancerade alternativ) och kan inte stängas av direkt.

Till skillnad från föregående version av ESET Internet Security, så utvärderas regler uppifrån och ned. Åtgärden för den första matchande regeln används för varje nätverksanslutning som utvärderas. Detta är en viktig beteendeförändring från föregående version, i vilken reglernas prioritering var automatisk och mer specifika regler hade högre prioritet än de mer allmänna.

Anslutningar går att dela upp i inkommande och utgående anslutningar. Inkommande anslutningar initieras av en fjärrenhet som försöker upprätta en anslutning till det lokala systemet. Utgående anslutningar fungerar på motsatt sätt – det lokala systemet kontaktar en fjärrenhet.

Om en okänd kommunikation upptäcks, måste du noga överväga att tillåta eller avvisa den. Oönskade, oskyddade eller okända anslutningar utgör en säkerhetsrisk för systemet. Om en sådan anslutning upprättas rekommenderar vi arr du noggrant granskar fjärrenhet och det program som försöker ansluta till din dator. Många infiltreringar försöker ofta att söka upp och skicka privat information eller läsa in andra skadliga program till värddatorerna. Med hjälp av brandväggen går det att identifiera och avsluta sådana anslutningar.