POP3-, POP3S-filter

POP3-protokollet är det mest använda protokollet som används till att ta emot e-postkommunikation i en e-postklient. ESET Internet Security ger skydd för detta protokoll oavsett vilken e-postklient som används.

Skyddsmodulen för denna kontroll startas automatiskt vid systemstart och är sedan aktivt i minnet. Om modulen ska kunna fungera korrekt måste den vara aktiverad – POP3-kontroll utförs automatiskt utan att e-postklienten behöver konfigureras om. Som standard genomsöks all kommunikation på port 110, men det går att lägga till andra kommunikationsportar om det behövs. Flera portnummer måste avgränsas med kommatecken.

Krypterad kommunikation genomsöks som standard. Om du vill visa skannerinställningarna öppnar du Avancerade inställningar > Webb och e-post > SSL/TLS.

I detta avsnitt går det att konfigurera kontroll av POP3- och POP3S-protokoll.

Aktivera kontroll av e-post – om aktiverad övervakas all trafik genom POP3 för skadlig programvara.

Portar som används av POP3-protokollet – en lista med portar som används av POP3-protokollet (som standard 110).

ESET Internet Security stöder även kontroll av POP3S-protokoll. Den här typen av kommunikation använder en krypterad kanal för att överföra information mellan server och klient. ESET Internet Security kontrollerar kommunikationen med SSL-kryptering (Secure Socket Layer) och TLS-kryptering (Transport Layer Security).

Använd inte kontroll av POP3S – krypterad kommunikation kontrolleras inte.

Använd kontroll av POP3S-protokoll för angivna portar – markera det här alternativet om du endast vill aktivera POP3S-kontroll för portar som definierats under Portar som används av POP3S-protokollet.

Portar som används av POP3S-protokollet – en lista med POP3S-portar att kontrollera (standard är 995).