URL-adressbehandling

Avsnittet URL-adressbehandling gör det möjligt att ange HTTP-adresser att blockera, tillåta eller undanta från kontroll.

Aktivera SSL/TLS-protokollfiltrering måste vara valt om du vill filtrera HTTPS-adresser utöver HTTP-webbsidor. Annars läggs endast domänerna för besökta HTTPS-platser till – inte hela URL-adressen.

Webbplatser i Lista över blockerade adresser är inte åtkomliga såvida de inte också finns i Lista över tillåtna adresser. Webbplatser i Lista över adresser exkluderade från genomsökning av innehåll genomsöks inte efter skadlig kod när de besöks.

Om du vill blockera alla HTTP-adresser utom adresserna i aktiv Lista över tillåtna adresser lägger du till * till aktiv Lista över blockerade adresser.

Specialtecknen * (asterisk) och ? (frågetecken) kan användas i listor. Asterisken motsvarar alla teckensträngar och frågetecknet motsvarar alla symboler. Var särskilt försiktig när du anger exkluderade adresser eftersom listan endast ska innehålla betrodda och säkra adresser. På samma sätt är det nödvändigt att kontrollera att symbolerna * och ? används på ett korrekt sätt i den listan. Se Lägg till HTTP-adress/domänmask för information om hur en domän inklusive alla underdomäner kan matchas säkert. Aktivera en lista genom att välja Visa aktiva. Vill du ha ett meddelande när du anger en adress från den aktuella listan väljer du Meddela vid tillämpning.

note

Betrodda domäner

Adresser filtreras inte om inställningen Webb och e-post > SSL/TLS > Undanta kommunikation med betrodda domäner är aktiverad och domänen anses vara betrodd.

CONFIG_EPFW_SCAN_HTTP_EXCLUDELIST

Kontrollelement

Lägg till – skapar en ny lista utöver de fördefinierade. Det kan vara användbart om du vill dela olika adressgrupper logiskt. Till exempel kan en lista över blockerade adresser innehålla adresser från en extern offentlig svartlista, och en annan kan innehålla din egen svartlista, vilket gör det enklare att uppdatera den externa listan medan din egen hålls intakt.

Redigera – ändrar befintliga listor. Används för att lägga till eller ta bort adresser.

Ta bort – tar bort befintliga listor. Endast tillgängligt för listor skapade med Lägg till, inte för standardlistorna.