Brandväggsprofiler

Profiler är verktyg som styr hur ESET Internet Security-brandväggen fungerar. När du skapar eller redigerar en regel för brandväggen kan du tilldela en specifik profil regeln eller tillämpa den på alla profiler. När en profil är aktiv i ett nätverksgränssnitt tillämpas endast de globala reglerna (regler utan angiven profil) och de regler som har tilldelats den valda profilen. Du kan skapa flera profiler med olika regler tilldelade till nätverksadaptrar eller tilldelade till nätverk så att du enkelt kan ändra brandväggens beteende.

Klicka på Redigera intill Lista över profiler för att öppna fönstret Brandväggsprofiler där du kan redigera profiler.

En nätverksadapter kan ställas in att använda en profil konfigurerad för ett visst nätverk när den ansluts till det nätverket. Du kan även tilldela en viss profil som ska användas för ett visst nätverk i Avancerade inställningar (F5) > Nätverksskydd > Kända nätverk > Redigera. Välj ett nätverk i listan över Kända nätverk och klicka på Redigera för att tilldela en brandväggsprofil till ett visst nätverk i listrutan Brandväggsprofil.

Om nätverket inte tilldelats någon profil används adapterns standardprofil. Om adaptern är inställd att inte använda nätverkets profil används dess standardprofil oavsett vilket nätverk den ansluts till. Om det inte finns någon profil för ett nätverk eller för adapterkonfiguration används den globala standardprofilen. Om du vill tilldela en profil till en nätverksadapter väljer du nätverksadaptern, klickar på Redigera intill Profiler som tilldelats till nätverkskort, redigerar den valda nätverksadaptern och väljer profilen i listrutan Standardbrandväggsprofil.

När brandväggen växlar till en annan profil visas ett meddelande längst ned i högra hörnet av skärmen.