E-postprotokoll

IMAP och POP3 är de vanligaste protokollen som används för att ta emot e-postkommunikation i en e-postklient. Internet Message Access Protocol är ett annat Internetprotokoll för hämtning av e-post. IMAP har en del fördelar framför POP3, t.ex. kan flera klienter samtidigt ansluta till samma brevlåda och upprätthålla information om meddelandetillstånd, om meddelandet har lästs, besvarats eller tagits bort. Skyddsmodulen för denna kontroll startas automatiskt vid systemstart och är sedan aktivt i minnet.

ESET Internet Security ger skydd för dessa protokoll oavsett vilken e-postklient som används och utan att e-postklienten behöver omkonfigureras. Som standard genomsöks alla kommunikation via POP3- och IMAP-protokoll, oavsett standard-POP3/IMAP-portnumren.
IMAP-protokollet genomsöks inte. Kommunikationen med Microsoft Exchange-servern kan dock genomsökas av integrationsmodulen i e-postklienter som till exempel Microsoft Outlook.

Vi rekommenderar att du låter Aktivera e-postskydd genom protokollfiltrering vara aktiverat. Om du vill konfigurera kontrollen av IMAP/IMAPS- och POP3/POP3S-protokoll går du till Avancerade inställningar > Webb och e-post > Skydd av e-postklient > E-postprotokoll.

ESET Internet Security har även stöd för genomsökning av IMAPS-protokoll (585, 993) och POP3S-protokoll (995), som använder en krypterad kanal för att överföra information mellan server och klient. ESET Internet Security kontrollerar kommunikationen med SSL-kryptering (Secure Socket Layer) och TLS-kryptering (Transport Layer Security). Programmet genomsöker endast trafik i portar som angetts i Portar som används av IMAPS/POP3S-protokollet, oavsett operativsystem. Andra kommunikationsportar kan läggas till vid behov. Flera portnummer måste avgränsas av ett kommatecken.

Krypterad kommunikation genomsöks som standard. Om du vill visa skannerinställningarna öppnar du Avancerade inställningar > Webb och e-post > SSL/TLS.

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP