ESET CMD

Med den här funktionen går det att använda avancerade ecmd-kommandon. Då kan du exportera och importera inställningar via kommandoraden (ecmd.exe). Tidigare har det endast varit möjligt att exportera inställningar via GUI. ESET Internet Security-konfigurationer kan exporteras till en .xml-fil.

När ESET CMD har aktiverats finns det två auktoriseringsmetoder att välja mellan:

Ingen – ingen auktorisering. Den här metoden bör inte användas eftersom den tillåter import av alla osignerade konfigurationer, vilket medför potentiella risker.

Lösenord för avancerade inställningar – Ett lösenord krävs för att importera en konfiguration från en .xml-fil. Filen måste vara signerad (se signering av .xml-konfigurationsfiler längre ned). Lösenordet som angetts i Inställningar för åtkomst måste anges innan en ny konfiguration kan importeras. Om åtkomstinställningarna inte har aktiverats, lösenorden inte överensstämmer eller .xml-konfigurationsfilen inte är signerad, så importeras inte konfigurationen.

När ESET CMD har aktiverats kan du använda kommandoraden för att importera eller exportera ESET Internet Security-konfigurationer. Du kan göra detta manuellt eller automatisera det med ett skript.

important

För att kunna använda avancerade ecmd-kommandon måste du ha administratörsbehörighet eller öppna Windows kommandoprompt (cmd) med Kör som administratör. Annars visas meddelandet Error executing command. När en konfiguration exporteras måste dessutom målmappen finnas. Exportkommandot fungerar även när ESET CMD-inställningen är avstängd.

example

Kommando för export av inställningar:
ecmd /getcfg c:\config\settings.xml

Kommando för import av inställningar:
ecmd /setcfg c:\config\settings.xml

note

Avancerade ecmd-kommandon kan endast köras lokalt.

Signera en .xml-konfigurationsfil:

1.Hämta den körbara filen XmlSignTool.

2.Öppna en Windows-kommandoprompt (cmd) med Kör som administratör.

3.Navigera till platsen där du vill spara xmlsigntool.exe

4.Kör ett kommando för att signera .xml-konfigurationsfilen, användning: xmlsigntool /version 1|2 <xml_file_path>

important

Värdet för parametern /version beror på vilken version av ESET Internet Security du har. Använd /version 1 för tidigare versioner av ESET Internet Security än 11.1. Använd /version 2 för den aktuella versionen av ESET Internet Security.

5.Ange och upprepa lösenordet för avancerade inställningar när du ombeds att göra det av XmlSignTool. Nu är .xml-konfigurationsfilen signerad och kan användas för att importera en annan instans av ESET Internet Security med ESET CMD där lösenord används som auktoriseringsmetod.

example

Kommando för att signera en exporterad konfigurationsfil:
xmlsigntool /version 2 c:\config\settings.xml

ecmd_xmlsigntool

note

Om lösenordet för åtkomst till inställningar ändras och du vill importera en konfigurationsfil som redan har signerats med ett äldre lösenord, så måste .xml-konfigurationsfilen signeras igen med det aktuella lösenordet. Då kan du använda en äldre konfigurationsfil utan att behöva exportera den till en annan dator med ESET Internet Security före importen.

warning

ESET CMD bör inte aktiveras utan auktorisering, eftersom import av osignerade konfigurationer då tillåts. Ställ in lösenordet i Avancerade inställningar > Användargränssnitt > Inställningar för åtkomst för att förhindra att användare gör obehöriga ändringar.