Diagnostik

Diagnostik tillhandahåller krashdumpar från ESET-processer (till exempel ekrn). Om ett program krashar kommer en dump att genereras. Det kan hjälpa utvecklare att felsöka och åtgärda olika ESET Internet Security problem.

Klicka på listrutan intill Dumptyp och välj ett av de tre tillgängliga alternativen:

Välj Inaktivera om du vill inaktivera funktionen.

Mini (standard) – sparar en liten uppsättning användbar information som kan hjälpa till att identifiera varför programmet kraschade oväntat. Denna typ av dumpfil är användbar vid begränsat utrymme. På grund av den begränsade mängden information går det dock kanske inte vid en analys av den här filen att upptäcka fel som inte direkt orsakades av tråden som kördes vid tiden för problemet.

Fullständig – sparar hela innehållet i systemminnet när programmet stannar oväntat. En fullständig minnesdump kan innehålla data från processer som kördes när minnesdumpen samlades in.

Målkatalog – katalogen där dumpen skapas vid kraschen.

Öppna diagnostikmappen – klicka på Öppna för att öppna katalogen i ett nytt fönster i Utforskaren.

Skapa diagnostikdump – klicka på Skapa om du vill skapa diagnostiska dumpfiler i målkatalogen.

Avancerad loggning

Aktivera avancerad inloggning i marknadsföringsmeddelanden – spela in alla händelser relaterade till marknadsföringsmeddelanden i produkten.

Aktivera avancerad loggning för spamskyddsmotor – registrera alla händelser som inträffar under genomsökning efter spam. Detta kan hjälpa utvecklare att diagnostisera och åtgärda problem relaterade till ESET Antispam-motorn.

Aktivera avancerad loggning för stöldskyddsmotor – registrera alla händelser som inträffar i stöldskyddet så att problem kan diagnostiseras och åtgärdas.

Aktivera avancerad loggning av bank- & betalskydd – Registrera alla händelser som inträffar inom bank- & betalskyddet.

Aktivera avancerad loggning för genomsökning av datorn – registrerar händelser som uppstår under genomsökning av filer eller mappar av genomsökningen av datorn.

Aktivera avancerad loggning för enhetskontroll – registrera alla händelser som inträffar i Enhetskontroll. Det hjälper utvecklare att diagnostisera och åtgärda problem relaterade till Enhetskontroll.

Aktivera avancerad loggning för Direct Cloud – registrera alla händelser som inträffar i ESET LiveGrid®. Detta kan hjälpa utvecklare att diagnostisera och åtgärda problem relaterade till ESET LiveGrid®.

Aktivera avancerad loggning för Dokumentskydd – registrera alla händelser som sker i Dokumentskydd för att möjliggöra diagnostisering och lösa problem.

Aktivera avancerad loggning för skydd av e-postklienter – registrera alla händelser som inträffar i skydd av e-postklienter och plugin-program för e-postklienter för att möjliggöra diagnostisering och lösning av problem.

Aktivera avancerad kernelloggning – registrera alla händelser som inträffar i ESET-kerneln (ekrn).

Aktivera avancerad loggning för licensiering – registrera all produktkommunikation med ESET-aktiverings- eller ESET License Manager-servrar.

Aktivera minnesspårning – registrera alla händelser som hjälper utvecklare att diagnostisera minnesläckor.

Aktivera avancerad loggning för nätverksskydd – registrera all nätverksdata som passerar genom brandväggen i PCAP-format för att hjälpa utvecklare att diagnostisera och åtgärda problem relaterade till brandväggen.

Aktivera avancerad loggning av operativsystem – registrera ytterligare information om operativsystemet, till exempel processer som körs, processoraktivitet, diskåtgärder och så vidare, samlas in. Denna kan hjälpa utvecklare att diagnostisera och åtgärda problem relaterade till ESET-produkter som körs i operativsystemet.

Aktivera avancerad loggning för föräldrakontroll – registrera alla händelser som inträffar i Föräldrakontroll. Detta kan hjälpa utvecklare att diagnostisera och åtgärda problem relaterade till Föräldrakontroll.

Aktivera avancerad loggning för protokollfiltrering – registrera all data som passerar genom protokollfiltreringsmotorn PCAP-format för att hjälpa utvecklare att diagnostisera och åtgärda problem relaterade till protokollfiltrering.

Aktivera avancerad loggning av push-meddelanden – registrera alla händelser som inträffar under push-meddelanden.

Aktivera avancerad loggning för Skydd av filsystemet i realtid – registrera alla händelser som inträffar under genomsökning av filer eller mappar av Skydd av filsystemet i realtid.

Aktivera avancerad loggning av uppdateringsmotor – registrera alla händelser som inträffar under uppdateringen. Detta kan hjälpa utvecklare att diagnostisera och åtgärda problem relaterade till uppdateringsmotorn.

Loggfiler finns i C:\ProgramData\ESET\ESET Security\Diagnostics\.