Enhetsgrupper

warning

Enheter som ansluts till datorn kan utgöra en säkerhetsrisk.

Fönstret Enhetsgrupper är indelat i två delar. Den högra delen av fönstret innehåller en lista över enheter som tillhör respektive grupp och den vänstra delen innehåller skapade grupper. Välj en grupp för att visa enheter i den högra rutan.

När du öppnar fönstret Gruppredigerare och väljer en grupp kan du lägga till eller ta bort enheter i listan. Det går även att lägga till enheter i gruppen genom att importera dem från en fil. Alternativt kan du klicka på knappen Fyll i, så att alla enheter anslutna till datorn listas i fönstret Identifierade enheter. Välj enheter i den ifyllda listan för att lägga till dem i gruppen genom att klicka på OK.

Kontrollelement

Lägg till – du kan lägga till en grupp genom att skriva dess namn eller en enhet i en befintlig grupp, beroende på i vilken del av fönstret du klickade på knappen.

Redigera – gör det möjligt att ändra namnet på den valda gruppen eller enhetens parametrar (leverantör, modell, serienummer).

Ta bort – tar bort den valda gruppen eller enheten beroende på i vilken del av fönstret du klickade på knappen.

Importera – importerar en lista över enheter från en textfil. För att importera enheter från en textfil krävs korrekt formatering:

Varje enhet börjar på en ny rad.

Leverantör, Modell och Serienummer måste finnas för varje enhet och separeras med ett kommatecken.

example

Här är ett exempel på textfilsinnehållet:

Kingston,DT 101 G2,001CCE0DGRFC0371

04081-0009432,USB2.0 HD WebCam,20090101

Exportera – exporterar en lista över enheter till en fil.

Om du klickar på knappen Fyll i visas en översikt över alla för närvarande anslutna enheter, med information om enhetstyp, enhetsleverantör, modell och serienummer (om sådant finns).

Lägg till enhet

Klicka på Lägg till i det högra fönstret för att lägga till en enhet i en befintlig grupp. Ytterligare parametrar som visas nedan kan användas för att finjustera regler för olika enheter. Alla parametrar är skiftlägeskänsliga och stöder jokertecken (*, ?):

Leverantör – filtrera efter leverantörens namn eller ID.

Modell – enhetens namn.

Serienummer – externa enheter har vanligen sina egna serienummer. För CD/DVD har skivan ett serienummer, inte CD-enheten.

Beskrivning – din beskrivning av enheten för bättre organisation.

note

Om dessa parametrar inte definierats ignorerar regeln dessa fält vid matchning. Filtrering av parametrar i alla textfält är skiftlägeskänsligt och stöder jokertecken (ett frågetecken [?] motsvarar ett tecken, medan en asterisk [*] motsvarar en sträng på noll eller fler tecken).

Klicka på OK för att spara ändringarna. Klicka på Avbryt om du vill stänga fönstret Enhetsgrupper utan att spara ändringarna.

note

När du har skapat en enhetsgrupp måste du lägga till en ny enhetskontrollregel för den skapade enhetsgruppen och välja vilken åtgärd som ska vidtas.

Observera att inte alla åtgärder (rättigheter) är tillgängliga för alla enhetstyper. Alla fyra åtgärder tillgängliga om det är en enhet av lagringstyp. För icke-lagringsenheter är endast tre åtgärder tillgängliga (t.ex. är Skriv block inte tillgänglig för Bluetooth, vilket innebär att det endast går att tillåta, blockera eller varna för Bluetooth-enheter).