Regelredigerare för enhetskontroll

Fönstret Regelredigerare för enhetskontroll visar befintliga regler för externa enheter och gör det möjligt att exakt styra externa enheter som användare ansluter till datorn.

CONFIG_DEVMON_RULE_DLG

Det går att tillåta eller blockera vissa enheter per användare eller användargrupp och basera dem på ytterligare enhetsparametrar som går att ange i regelkonfigurationen. Listan med regler innehåller flera beskrivningar av en regel, såsom namn, typ, åtgärd att utföra efter att en extern enhet anslutits till datorn och logga allvarlighet. Se även Lägga till regler för enhetskontroll.

Klicka på Lägg till eller Redigera för att hantera en regel. Klicka på Kopiera för att skapa en ny regel med förinställda alternativ som används av en annan vald regel. XML-strängar som visas vid klick på en regel går att kopiera till Urklipp för att hjälpa systemadministratörer att exportera/importera dessa data och använda dem i .

Klicka på CTRL och klicka för att välja flera regler och tillämpa åtgärder, såsom att ta bort eller flytta dem upp eller ned på listan, på alla valda regler. Kryssrutan Aktiverad inaktiverar eller aktiverar en regel, vilka kan vara användbart om du vill behålla regeln.

Kontrollen genomförs med regler som sorteras i en ordning som bestämmer deras prioritet, med högsta prioritet högst upp.

Loggposter kan visas i huvudprogramfönstret > Verktyg > Loggfiler.

I enhetsstyrningsloggen registreras alla händelser där enhetsstyrning utlösts.