Molnbaserat skydd

ESET LiveGrid® (bygger på ESET ThreatSense.Netavancerat varningssystem) använder data som ESET:s användare har skickat jorden runt och skickat dem till ESET:s forskningslabb. Genom att erbjuda prov på misstänkt material och metadata gör ESET LiveGrid® det möjligt för oss att reagera omedelbart på våra kunders behov och hålla ESET uppmärksamma på de senaste hoten.

Följande alternativ finns tillgängliga:

Aktivera ESET LiveGrid®-ryktessystemet

Ryktessystemet ESET LiveGrid® tillhandahåller molnbaserad vitlistning och svartlistning.

Du kan kontrollera ryktet för filer och Processer som körs direkt från programmets gränssnitt eller kontextmeny med ytterligare information från ESET LiveGrid®.

Aktivera ESET LiveGrid®-feedbacksystemet

Förutom ryktessystemet ESET LiveGrid® samlar feedbacksystemet ESET LiveGrid® in information om din dator relaterad till nyligen upptäckta hot. Denna information kan omfatta följande:

Prov eller kopia av filen där hotet uppstod

Sökväg till filen

Filnamn

Datum och tid

Processen genom vilken hotet uppstod på datorn

Information om datorns operativsystem

Som standard är ESET Internet Security konfigurerat så att misstänkta filer skickas för detaljerad analys till ESET:s viruslaboratorium. Filer med vissa tillägg som .doc eller .xls är alltid undantagna. Det går att lägga till ytterligare filtillägg om du eller din organisation vill att andra filer inte heller skickas.

note

Läs mer om att skicka relevanta data i sekretesspolicyn.

Du kan välja att inte aktivera ESET LiveGrid®

Du missar inga programfunktioner, men i vissa fall kan ESET Internet Security reagera snabbare på nya hot när ESET LiveGrid® är aktiverat. Om du har använt ESET LiveGrid® tidigare och inaktiverat det, så finns det kanske datapaket att skicka. Sådana paket skickas till ESET även efter inaktivering. När all aktuell information skickats skapas inte fler paket.

note

Läs mer om ESET LiveGrid® i Ordlistan.

Se våra illustrerade instruktioner som finns på engelska och flera andra språk för att aktivera eller inaktivera ESET LiveGrid® på ESET Internet Security.

Konfiguration av molnbaserat skydd i Avancerade inställningar

Om du vill öppna inställningarna för ESET LiveGrid®, öppna Avancerade inställningar (F5) > Detekteringsmotor > Molnbaserat skydd.

Aktivera ESET LiveGrid®-ryktessystemet (rekommenderas) – ESET LiveGrid®-ryktessystemet förbättrar effektiviteten för ESET-lösningar mot skadlig programvara genom att genomsökta filer jämförs mot en databas med vit- och svartlistade objekt i molnet.

Aktivera ESET LiveGrid®-feedbacksystem – skickar relevanta data (som beskrivs i avsnittet Skicka in prover nedan) tillsammans med kraschrapporter och statistik till ESET:s forskningslabb för vidare analys.

Skicka kraschrapporter och diagnostikdata – skicka ESET LiveGrid®-relaterade diagnostikdata som kraschrapporter och modulers minnesdumpar. Vi rekommenderar att det här alternativet hålls aktiverat för att hjälpa ESET att förbättra sina produkter och säkerställa bättre skydd för slutanvändare.

Skicka anonym statistik – tillåt att ESET samlar in information om nyligen upptäckta hot, såsom hotets namn, datum och tid då det upptäcktes, detekteringsmetod och associerade metadata, produktversion och -konfiguration, inklusive information om ditt system.

E-postadress (valfritt) – din e-postadress skickas med de misstänkta filerna och används för att kontakta dig om ytterligare information är nödvändig för analysen. Du får endast ett svar från ESET om ytterligare information är nödvändig.

Skicka prover

Skicka in prover manuellt – gör det möjligt att skicka prov manuellt till ESET från snabbmenyn, Karantän eller Verktyg.

Skicka in detekterade prover automatiskt

Välj vilken typ av prover som ska skickas till ESET för analys och för att förbättra framtida detektering (maximal provstorlek är som standard 64 MB). Följande alternativ finns tillgängliga:

Alla detekterade prover – alla objekt som detekteras av detekteringsmotorn (inklusive potentiellt oönskade program när detta har aktiverats i skannerinställningarna).

Alla prover utom dokument – alla detekterade objekt utom dokument (se nedan).

Skicka inte – detekterade objekt skickas inte till ESET.

Skicka in misstänkta prover automatiskt

Dessa prover skickas även till ESET om detekteringsmotorn inte detekterar dem. Det kan till exempel vara prover som nästan missade detekteringen eller om någon av ESET Internet Security-skyddsmodulerna anser proverna vara misstänkta eller ha ett oklart beteende (maximal provstorlek är som standard 64 MB).

Körbara filer – inkluderar körbara filer såsom .exe, .dll, .sys.

Arkiv – inkluderar arkivfiltyper såsom .zip, .rar, .7z, .arch, .arj, .bzip, .gzip, .ace, .arc, .cab.

Skript – inkluderar skriptfiltyper såsom .bat, .cmd, .hta, .js, .vbs, .ps1.

Övriga – inkluderar filtyper såsom .jar, .reg, .msi, .sfw, .lnk.

Möjliga skräppostmeddelanden – med det här alternativet går det att skicka hela eller delvisa möjliga skräppostmeddelanden med bilagor till ESET för vidare analys. Om alternativet aktiveras förbättras den globala detekteringen av skräppost, inklusive bättre framtida skräppostdetektering för dig.

Dokument – inkluderar Microsoft Office- eller PDF-dokument med eller utan aktivt innehåll.
arrow_down_home Expandera för en lista över alla inkluderade dokumentfiltyper

Undantag

Med exkluderingsfiltret går det att exkludera filer/mappar från att skickas in (det kan till exempel vara lämpligt att exkludera filer som kan innehålla konfidentiell information, som till exempel dokument eller kalkylblad). De filer som finns listade skickas inte till ESET:s labb för analys, även om de innehåller misstänkt kod. De vanligaste filtyperna är undantagna som standard (.doc osv.). Det går att lägga till filtyper till listan.

example

Om du vill exkludera filer som hämtats från download.domain.com navigerar du till Avancerade inställningar > Detekteringsmotor > Molnbaserat skydd > Skicka prover och klickar på Redigera bredvid Exkluderingar. Lägg till exkluderingen .download.domain.com.

Maximal provstorlek (MB) – anger provernas maximala storlek (1-64 MB).