Välj prov för analys, falsk positiv fil

Vi ber dig skicka in filer som identifierats som en infektion men inte är infekterade så att vi kan förbättra vårt skydd mot virus och spionprogram och hjälpa andra att skydda sig. Falska positiva (FP) kan inträffa när ett filmönster motsvarar samma mönster i en detekteringsmotor.

Programmets namn och version – programtiteln och dess version (t.ex. nummer, alias eller kodnamn).

Filens ursprung (URL-adress eller leverantör) – ange filens ursprung (källa) och hur du träffade på den här filen.

Programmets syfte – allmän beskrivning av programmet, programtyp (t.ex. webbläsare, mediaspelare osv.) och dess funktion.

Anteckningar och ytterligare information – ange ytterligare information eller en beskrivning som hjälper till att bearbeta den misstänkta filen.

note

De tre första parametrarna krävs för att identifiera legitima program och skilja dem från skadlig kod. Genom att ge ytterligare information, hjälper du våra laboratorier i identifieringsprocessen och bearbetningen av prover.