Konfigurera nätverksskydd

Det är nödvändigt att konfigurera anslutna nätverk för att skydda datorn i en nätverksmiljö. Det går att ge andra användare åtkomst till din dator genom att konfigurera Nätverksskydd samt tillåta delning. Klicka på Inställningar > Nätverksskydd > Anslutna nätverk och klicka på länken under det anslutna nätverket. Ett meddelande visar alternativ för att konfigurera önskat nätverk som betrott.

Som standard använder ESET Internet Security Windows inställningar när en nytt nätverk detekteras. Om du vill visa en dialogruta när en nytt nätverk detekteras ändrar du skyddstypen för nya nätverk till att fråga användaren i Kända nätverk. Konfiguration av nätverksskydd utförs varje gång datorn ansluter till ett nytt nätverk. Det finns därför vanligtvis inget behov av att definiera Tillförlitliga platser.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

Det finns två nätverksskyddslägen som du kan välja mellan i fönstret för att konfigurera nätverksskydd:

Ja – för betrott nätverk (hem- eller kontorsnätverk). Datorn och de delade filer som lagras på datorn är synliga för andra nätverksanvändare och systemresurserna är tillgängliga för andra användare i nätverket. Vi rekommenderar att du använder den här inställningen när du kommer åt ett säkert lokalt nätverk.

Nej – för ej betrott nätverk (offentligt nätverk). Filer och mappar i systemet delas inte med eller är synliga för andra användare i nätverket och delning av systemresurser är inaktiverad. Vi rekommenderar att du använder den här inställningen vid åtkomst till trådlösa nätverk.

warning

En felaktig nätverkskonfiguration kan innebära en säkerhetsrisk för datorn.

note

Som standard får arbetsstationer på betrott nätverk åtkomst till delade filer och skrivare, inkommande RPC-kommunikation aktiveras och delning av fjärrskrivbord blir tillgängligt.

För mer information om funktionen, se följande artikel i ESET kunskapsbas:

Ändra nätverksanslutningens brandväggsinställning i ESET:s Windows-hemprodukter