Te volgen procedure als realtimebeveiliging niet werkt

In dit hoofdstuk beschrijven wij problemen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van realtimebeveiliging, en oplossingen hiervoor.

Realtimebeveiliging is uitgeschakeld

Als een gebruiker per ongeluk realtimebeveiliging uitschakelt, moet u de functie opnieuw activeren. Als u real-time beveiliging opnieuw wilt activeren, gaat u naar Instellingen in het hoofdprogrammavenster en klikt u op Compterbeveiliging > Realtimebeveiliging van bestandssysteem.

Als realtimebeveiliging niet wordt gestart bij het opstarten van het systeem, komt dat waarschijnlijk doordat Realtimebeveiliging van bestandssysteem inschakelen is uitgeschakeld. Als u deze optie wilt inschakelen, gaat u naar Geavanceerde instellingen (F5) en klikt u op Detectie-engine > Realtimebeveiliging van bestandssysteem.

Als realtimebeveiliging geen detecties uitvoert en geen infiltraties opschoont

Controleer of er geen andere antivirusprogramma's zijn geïnstalleerd op de computer. Als er twee antivirusprogramma's tegelijk zijn geïnstalleerd, conflicteren ze mogelijk met elkaar. U wordt aangeraden alle andere antivirusprogramma's van uw systeem te verwijderen voordat u ESET installeert.

Realtimebeveiliging wordt niet gestart

Als realtimebeveiliging niet wordt gestart bij het opstarten van het systeem (en Realtimebeveiliging van bestandssysteem inschakelen is ingeschakeld), komt dit waarschijnlijk door een conflict met andere programma's. Om het probleem op te lossen, maakt u een ESET SysInspector-logboek aan en stuurt u dit naar de technische ondersteuning van ESET voor analyse.