Het programma bijwerken

Door regelmatig updates uit te voeren voor ESET Internet Security bent u verzekerd van het maximale beveiligingsniveau van uw computer. De updatemodule waarborgt dat zowel de programmamodules als de systeemonderdelen altijd up-to-date zijn.

Als u in het hoofdvenster op Bijwerken klikt, ziet u informatie over de huidige updatestatus, inclusief de datum en tijd van de laatste succesvolle update en of er een update nodig is.

Naast automatische updates kunt u op Controleren op updates klikken om handmatig bijwerken te activeren. Het regelmatig bijwerken van programmamodules en -onderdelen is een belangrijk onderdeel in het bieden van complete beveiliging tegen schadelijke code. Besteed aandacht aan de configuratie en werking van het productmodules. U moet uw product activeren met uw Licentiecode om updates te ontvangen. Als u dat niet hebt gedaan tijdens de installatie, moet u uw licentiecode invoeren tijdens het bijwerken om uw product te activeren en toegang te krijgen tot de ESET-updateservers.

note

Uw licentiecode is na aanschaf van ESET Internet Security in een e-mail van ESET naar u verzonden.

PAGE_UPDATE

Huidige versie: geeft het nummer weer van de huidige versie die u hebt geïnstalleerd.

Vorige geslaagde update: geeft de datum weer van de vorige geslaagde update. Als hier geen recente datum wordt weergegeven, zijn uw modules mogelijk niet actueel.

Vorige geslaagde controle op updates: geeft de datum weer van de vorige geslaagde controle op updates.

Alle modules weergeven: geeft een lijst weer met geïnstalleerde programma-onderdelen.

Klik op Controleren op updates om naar de recentste beschikbare versie van ESET Internet Security te zoeken.

Updateproces

Nadat u op Controleren op updates hebt geklikt, wordt de download gestart. Op het scherm ziet u een voortgangsbalk voor het downloadproces en de resterende downloadtijd. Als u de update wilt onderbreken, klikt u op Bijwerken annuleren.

PAGE_UPDATE_02

important

Onder normale omstandigheden ziet u het groene vinkje in het venster Bijwerken, dat aangeeft dat het programma up-to-date is. Als u geen groen vinkje ziet, is het programma verouderd, waardoor het risico van infecties groter is. Werk de programmamodules zo snel mogelijk bij.

Niet-geslaagde update

Als er een bericht over een niet-geslaagde update van een module wordt weergegeven, kan dit zijn veroorzaakt door de volgende problemen:

1.Ongeldige licentie: de licentie die wordt gebruikt voor activering, is ongeldig of is verlopen. Klik in het hoofdprogrammavenster op Help en ondersteuning > Licentie wijzigen en activeer uw product.

2.Er is een fout opgetreden tijdens het downloaden van updatebestanden: deze fout wordt mogelijk veroorzaakt door onjuiste instellingen voor de internetverbinding. Wij adviseren u de internetverbinding te controleren (bijvoorbeeld door een willekeurige website te openen in uw webbrowser). Als de website niet wordt geopend, is er waarschijnlijk geen internetverbinding of zijn er verbindingsproblemen met uw computer. Neem contact op met uw internetprovider als u geen actieve internetverbinding hebt.

PAGE_UPDATE_03

important

Wij raden aan uw computer opnieuw op te starten na een geslaagde update van ESET Internet Security naar een nieuwere productversie om ervoor te zorgen dat alle programmamodules goed zijn bijgewerkt. Het is niet nodig uw computer opnieuw op te starten na reguliere module-updates.

note

Ga voor meer informatie naar het artikel over het bericht 'Modules bijwerken mislukt' in de ESET-kennisbank.