Computerbeveiliging

Klik op Computerbeveiliging in het installatievenster om een overzicht van alle beveiligingsmodules te bekijken.

Realtimebeveiliging van bestandssysteem

Apparaatbeheer

Host Intrusion Prevention System (HIPS)

Gamer-modus

Webcambeveiliging

Als u afzonderlijke beveiligingsmodules wilt onderbreken of uitschakelen, klikt u op het schuifbalkpictogram MODULE_ENABLED.

warning

Het uitschakelen van beveiligingsmodules kan het beveiligingsniveau van uw computer verlagen.

Klik op het tandwielpictogram GEAR naast een beveiligingsmodule om geavanceerde instellingen voor die module te openen.

Klik voor Realtimebeveiliging van bestandssysteem op het tandwielpictogram GEAR en kies uit de volgende opties:

Configureren: opent Realtimebeveiliging van bestandssysteem Geavanceerde instellingen.

Uitsluitingen bewerken: hiermee opent u het venster Uitsluitingsinstellingen, zodat u bestanden en mappen kunt uitsluiten van scannen.

Klik voor Webcambeveiliging op het tandwielpictogram GEAR en kies uit de volgende opties:

Configureren: opent Webcambeveiliging Geavanceerde instellingen.

Blokkeer alle toegang tot het opnieuw opstarten: blokkeert alle toegang tot de webcam totdat de computer opnieuw wordt opgestart.

Blokkeer alle toegang permanent: blokkeert alle toegang tot de webcam totdat deze instelling is uitgeschakeld.

Stop met alles blokkeren: schakelt het blokkeren van webcamtoegang uit. Deze optie is alleen beschikbaar als webcamtoegang is geblokkeerd.

PAGE_SETTINGS_ANTIVIRUS

Antivirus- en antispywarebeveiliging tijdelijk uitschakelen: schakelt alle modules voor antivirus- en antispywarebeveiliging uit. Wanneer u een beveiliging uitschakelt, wordt er een venster geopend waarin u met het vervolgkeuzemenu Tijdsinterval kunt bepalen hoe lang de beveiliging wordt uitgeschakeld. Gebruik dit alleen als u een ervaren gebruiker bent of hiertoe instructies van ESET Technische ondersteuning krijgt.