Gamer-modus

De Gamer-modus is een functie voor gebruikers die hun software willen gebruiken zonder onderbrekingen, die geen vensters met meldingen/waarschuwingen willen zien en die een minimale belasting van de CPU willen. De Gamer-modus kan ook worden gebruikt tijdens presentaties die niet mogen worden gestoord door antivirusactiviteit. Als u deze functie inschakelt, worden alle pop-upvensters uitgeschakeld en wordt de activiteit van de planner volledig gestopt. Systeembeveiliging wordt nog steeds uitgevoerd op de achtergrond, maar er wordt geen interactie van de gebruiker gevraagd.

U kunt de Gamer-modus in- of uitschakelen in het hoofdprogrammavenster onder Instellingen > Computerbeveiliging door te klikken op MODULE_INACTIVE of MODULE_ENABLED naast Gamer-modus. Omdat het inschakelen van de Gamer-modus een potentieel beveiligingsrisico is, wordt het pictogram met de beveiligingsstatus op de taakbalk oranje en wordt er een waarschuwing weergegeven. U ziet deze waarschuwing ook in het hoofdprogrammavenster, waar Gamer-modus actief oranje wordt weergegeven.

Activeer Gamer-modus automatisch inschakelen wanneer toepassingen in de modus Volledig scherm worden uitgevoerd onder Geavanceerde instellingen (F5) Hulpmiddelen > Gamer-modus om de Gamer-modus te starten wanneer u een toepassing op het volledige scherm start en te stoppen nadat u de toepassing hebt afgesloten.

Activeer Gamer-modus automatisch uitschakelen na om de tijdsduur te bepalen waarna de Gamer-modus automatisch wordt uitgeschakeld.

note

Als de Firewall zich in de Interactieve modus bevindt en de Gamer-modus is ingeschakeld, kunt u mogelijk moeilijk verbinding maken met internet. Dit kan een probleem zijn als u een game start die verbinding maakt met internet. Gewoonlijk wordt u gevraagd een dergelijke actie te bevestigen (als er geen communicatieregels of uitzonderingen zijn gedefinieerd), maar in de Gamer-modus is interactie met de gebruiker uitgeschakeld. Als u communicatie toestaat, definieert u een communicatieregel voor toepassingen die dit probleem ondervinden of gebruikt u een andere Filtermodus in de Firewall. Houd er rekening mee dat als de Gamer-modus is ingeschakeld en u naar een webpagina of toepassing gaat die een beveiligingsrisico met zich meebrengt, deze mogelijk wordt geblokkeerd zonder uitleg of waarschuwing omdat interactie met de gebruiker is uitgeschakeld.