Zones configureren

Een zone is een verzameling van netwerkadressen die één logische groep van IP adressen vormen, nuttig wanneer dezelfde reeks adressen in meerdere regels wordt hergebruikt. Aan elk adres in een bepaalde groep worden vergelijkbare regels toegewezen, die centraal worden gedefinieerd voor de hele groep. Een voorbeeld van zo'n groep is een Vertrouwde zone. Een Vertrouwde zone vertegenwoordigt een groep netwerkadressen die op geen enkele manier door de firewall worden geblokkeerd.

Een vertrouwde zone toevoegen:

1.Open Geavanceerde instellingen (F5) > Netwerkbeveiliging > Basis > Zones.

2.Klik op Bewerken naast Zones.

3.Klik op Toevoegen, typ een naam en beschrijving voor de zone en typ een extern IP-adres in het externe computeradres (IPv4/IPv6, bereik, masker).

4.Klik op OK.

Zie Firewallzones voor meer informatie.