Nieuwe lijst met webadressen maken

In dit dialoogvenster kunt u een nieuwe lijst met URL-adressen/-maskers configureren die worden geblokkeerd, toegestaan of uitgesloten van controle.

U kunt de volgende opties configureren:

Type adreslijst: er zijn drie typen adreslijst beschikbaar:

Gevonden malware wordt genegeerd: adressen in deze lijst worden niet gecontroleerd op schadelijke code.

Geblokkeerd: toegang wordt geblokkeerd voor adressen die in deze lijst zijn opgegeven.

Toegestaan: toegang wordt toegestaan voor adressen die in deze lijst zijn opgegeven. Adressen in deze lijst worden toegestaan, zelfs als ze overeenkomen met adressen in de lijst met geblokkeerde adressen.

Lijstnaam: geef hier de naam van de lijst op. Dit veld is niet beschikbaar bij het bewerken van een van de vooraf gedefinieerde lijsten.

Beschrijving van lijst: typ hier een korte beschrijving van de lijst (optioneel). Niet beschikbaar bij het bewerken van een van de vooraf gedefinieerde lijsten.

Als u een lijst wilt activeren, selecteert u Lijst activeren naast de desbetreffende lijst. Als u een melding wilt ontvangen wanneer een specifieke lijst wordt gebruikt bij het openen van websites, selecteert u Melden bij toepassen. U ontvangt dan bijvoorbeeld een melding wanneer een website wordt geblokkeerd of toegestaan omdat deze voorkomt op de lijst met geblokkeerde of toegestane adressen. In de melding staat de naam van de lijst.

Ernst van logboekregistratie: informatie over de specifieke lijst die wordt gebruikt bij het openen van websites, kan naar de logbestanden worden geschreven.

Besturingsonderdelen

Toevoegen: een nieuw URL-adres aan de lijst toevoegen (geef meerdere waarden met een scheidingsteken op).

Bewerken: hiermee past u bestaande adressen in de lijst aan. Alleen beschikbaar voor adressen die zijn gemaakt met Toevoegen.

Verwijderen: hiermee verwijdert u bestaande adressen uit de lijst. Alleen beschikbaar voor adressen die zijn gemaakt met Toevoegen.

Importeren: hiermee kunt u een bestand met URL-adressen importeren (scheid waarden van elkaar met een regeleinde, bijvoorbeeld *.txt met codering UTF-8).