Instellingen voor updates

Update-instellingen zijn beschikbaar in de structuur voor Geavanceerde instellingen (F5) onder Bijwerken > Basis. In dit gedeelte wordt informatie gegeven over de bron van de update, zoals de updateservers die worden gebruikt en verificatiegegevens voor deze servers.

icon_section Basis

Het updateprofiel dat nu in gebruik is (tenzij er een specifiek updateprofiel is ingesteld in Geavanceerde instellingen > Firewall > Bekende netwerken), wordt weergegeven in het vervolgkeuzemenu Selecteer standaardupdateprofiel.

Zie het gedeelte Updateprofielen om een nieuw profiel te maken.

Automatisch schakelen van profiel: hiermee kunt u het profiel voor een bepaald netwerk wijzigen.

Als u problemen ondervindt bij het downloaden van updates voor de detectie-engine of modules, klikt u op Wissen om tijdelijke updatebestanden te verwijderen.

Module terugdraaien

Als u vermoedt dat een nieuwe update van de detectie-engine en/of programmamodules instabiel of beschadigd is, kunt u de vorige versie herstellen en alle updates voor een bepaalde periode uitschakelen.

CONFIG_UPDATE_SOURCE

Het is belangrijk alle updateparameters correct in te vullen, zodat updates correct worden gedownload. Als u een firewall gebruikt, dient u te controleren of uw ESET-programma met internet mag communiceren (bijvoorbeeld HTTP-communicatie).

icon_section Profielen

Updateprofielen kunnen worden gemaakt voor verschillende updateconfiguraties en taken. Het maken van updateprofielen is vooral handig voor mobiele gebruikers, die een alternatief profiel nodig hebben voor eigenschappen van internetverbindingen die regelmatig worden gewijzigd.

In de vervolgkeuzelijst Selecteer profiel om te bewerken wordt het geselecteerde profiel weergegeven en wordt dit standaard ingesteld op Mijn profiel. U kunt een nieuw profiel maken door op Bewerken naast Lijst met profielen te klikken, uw eigen Profielnaam op te geven en te klikken op Toevoegen.

icon_section Updates

Standaard is Updatetype ingesteld op Reguliere update om ervoor te zorgen dat updatebestanden automatisch worden gedownload bij de ESET-server met het minste netwerkverkeer. Pre-release-updates (de optie Bèta-update) zijn updates die intern grondig zijn getest en die naar verwachting binnenkort voor iedereen beschikbaar zullen zijn. U kunt profijt hebben van pre-release-updates, omdat u dan toegang hebt tot de recentste detectiemethoden en oplossingen. Het is echter mogelijk dat pre-release-updates nog niet altijd stabiel genoeg zijn. Gebruik ze daarom NIET op productieservers en werkstations die een maximale beschikbaarheid en stabiliteit moeten bieden.

Vragen alvorens update te downloaden: het programma geeft een melding weer waarin u kunt kiezen of u het downloaden van de update wilt bevestigen of weigeren.

Vragen als een updatebestand groter is dan (kB): het programma geeft een bevestigingsdialoogvenster weer als de omvang van het updatebestand groter is dan de opgegeven waarde. Als de grootte van het updatebestand wordt ingesteld op 0 kB, geeft het programma altijd een bevestigingsdialoogvenster weer.

Module-updates

Vaker updates van detectiekenmerken inschakelen: detectiekenmerken worden met een korter interval bijgewerkt. Het uitschakelen van deze instelling kan gevolgen hebben voor het detectiepercentage.

Productupdates

Functie-updates van toepassingen: installeer automatisch nieuwe versies van ESET Internet Security.

icon_section Verbindingsopties

Zie het gedeelte Verbindingsopties als u een proxyserver wilt gebruiken om updates te downloaden.