Antispambeveiliging

Tegenwoordig behoort ongevraagde e-mail, oftewel spam, tot de grootste problemen bij elektronische communicatie. Spam vormt tot 30 procent van alle e-mailcommunicatie. Antispambeveiliging dient als bescherming tegen dit probleem. Door verschillende principes voor e-mailbeveiliging te combineren biedt de module Antispam superieure filtervoorzieningen om uw Postvak IN schoon te houden. Als u de antispambeveiliging wilt configureren, opent u Geavanceerde instellingen (F5) > Web- en e-mailbeveiliging Beveiliging van e-mailclient > Antispambeveiliging.

CONFIG_SMON

Voor spamdetectie is een belangrijk principe het herkennen van ongevraagde e-mails op basis van vooraf gedefinieerde vertrouwde adressen (toegestaan) en spamadressen (geblokkeerd).

De belangrijkste methode die wordt gehanteerd om spam te detecteren is het scannen van eigenschappen van e-mailberichten. Ontvangen berichten worden gescand op elementaire antispamcriteria (berichtdefinities, statistische heuristiek, herkenningsalgoritmen en andere unieke methoden) en de resulterende indexwaarde bepaalt of een bericht spam is of niet.

Antispambeveiliging van e-mailclient inschakelen: als u deze optie inschakelt, wordt antispambeveiliging automatisch geactiveerd wanneer het systeem wordt opgestart.

Geavanceerde anti-spamscan toestaan: er worden periodiek aanvullende antispamgegevens gedownload, waarmee de mogelijkheden voor het bestrijden van spam worden uitgebreid en er betere resultaten worden bereikt.

Met Antispambeveiliging in ESET Internet Security kunt u verschillende parameters voor berichten instellen.

Berichten verwerken

Tekst toevoegen aan e-mailonderwerp: hiermee kunt u een aangepaste tekenreeks als voorvoegsel toevoegen aan de onderwerpregel van berichten die als spam zijn geclassificeerd. De standaardtekst is '[SPAM]'.

Berichten naar spammap verplaatsen: indien ingeschakeld worden spamberichten verplaatst naar de standaardmap voor ongewenste e-mail en berichten die opnieuw zijn geclassificeerd als geen spam worden verplaatst naar het Postvak IN. Als u met de rechtermuisknop op een e-mailbericht klikt en ESET Internet Security in het contextmenu selecteert, kunt u uit voor de context geschikte opties kiezen.

Gebruik de map - Geef de aangepaste map op waarnaar u geïnfecteerde e-mails wilt verplaatsen zodra deze worden gedetecteerd.

Spamberichten markeren als gelezen: schakel dit in om spamberichten automatisch als gelezen te markeren. Hierdoor kunt u zich beter concentreren op 'schone' berichten.

Opnieuw geclassificeerd bericht markeren als ongelezen: berichten die in eerste instantie als spam zijn geclassificeerd maar later als 'schoon' zijn gemarkeerd, worden als ongelezen weergegeven.

Logboekregistratie van spamscore – De Antispam-engine van ESET Internet Security wijst een spamscore toe aan elk gescand bericht. Het bericht wordt geregistreerd in het antispamlogboek (het hoofdprogrammavenster > Hulpmiddelen > Logbestanden > Antispambeveiliging).

Geen: de score van anti-spamscans wordt niet vastgelegd.

Opnieuw geclassificeerd en gemarkeerd als spam: selecteer deze optie als u een spamscore wilt vastleggen voor berichten die zijn gemarkeerd als SPAM.

Alles: alle berichten worden met een spamscore geregistreerd in het logboek.

note

Als u op een bericht in de map met spamberichten klikt, kunt u Geselecteerde berichten herclassificeren als GEEN spam kiezen. Het bericht wordt dan verplaatst naar het Postvak IN. Als u in uw Postvak IN op een bericht klikt dat u als spam herkent, kunt u Berichten herclassificeren als spam kiezen. Het bericht wordt dan verplaatst naar de map met spamberichten. U kunt meerdere berichten selecteren en ze allemaal tegelijk uitvoeren.

note

ESET Internet Security ondersteunt Antispambeveiliging voor Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail en Windows Live Mail.